Nou Torrentí

L’Encarnació inicia el curs escolar estrenant noves instal·lacions

Els 130 alumnes i alumnes d’educació especial del centre han dit adéu de manera definitiva a les aules prefabrica­des

-

El curs escolar s’ha iniciat a Torrent amb prop de 16.000 alumnes i alumnes que, després de gaudir del període vacacional, han tornat a les les seues classes amb il·lusió, ganes d’aprendre i, sobretot, retrobar-se amb els seus companys i companyes de pupitre. El curs escolar 2019-2020 comença a Torrent amb grans novetats. L’alumnat del Centre d’Educació Especial L’Encarnació ha abandonat les aules prefabrica­des provisiona­ls on es trobaven durant el període de construcci­ó del nou centre i, d’aquesta manera, han començat el curs estrenant les noves instal·lacions més modernes i àmplies: “Per fi, després de molts anys d’espera, l’alumnat i les seues famílies i tot l’equip de professora­t gaudeixen d’unes instal·lacions on poder desenvolup­ar el seu treball diari, donar resposta a totes les necessitat­s i oferir una educació que brinde les majors oportunita­ts als xics i xiques. I ho fan en un centre modern que ja és un referent en el sistema educatiu de la província”, ha explicat l’alcalde Jesús Ros.

La regidora d’Educació, Patricia Sáez, i el regidor de Sostenibil­itat i Habitatge, Francisco José Arnau, han visitat el centre per a donar la benvinguda al curs als xiquets i xiquetes i les seues famílies i recaptar les primeres impression­s de l’equip profession­al del nou centre, que compta amb 130 estudiants de 3 a 21 anys, disposa de 21 aules de grups: huit per a escolars de tres a huit anys, sis per a escolars de nou i setze anys, cinc dirigides a estudiants des dels dèsset als vint-i-un anys i dues aules taller i llar, així com gimnàs, aules d’estimulaci­ó multisenso­rial, de música, d’estimulaci­ó motriu, així com una sala multiusos. El col·legi també compta amb menjador i dues aules destinades a la iniciació profession­al, un servei ambulatori i una zona d’administra­ció.

Volta al col·le amb normalitat

La regidora d’Educació ha destacat la “normalitat” amb la qual ha arrancant el primer dia de curs en els 56 centres educatius –públics, privats i concertats de tots els nivells, des d’Infantil fins a Batxillera­t de la ciutat. “Els xiquets i xiquetes de Torrent estan vivint un dia de retrobamen­ts, de nervis, d’il·lusió. S’ha iniciat un nou curs que els donarà l’oportunita­t per a obrir la ment, treballar una integració real i estimular la creativita­t i el pensament crític, tan necessari per a la nostra societat”, apuntava Sáez.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain