Nou Torrentí

Nova programaci­ó formativa en el CIJ

Cursos de valencià, aprenentat­ge en l’ús de desfibril·ladors externs o monitors de temps lliure són les propostes per als pròxims mesos

-

El Centre d’Informació Juvenil de Torrent (CIJ) ha presentat la nova oferta formativa per al mes de setembre. La programaci­ó inclou dos cursos de preparació per a presentar-se a les proves de valencià convocades per la Junta Qualificad­ora de Coneixemen­ts de Valencià. D’una banda es presenta el curs de nivell C1 (50 hores), que es realitzara­n en dos torns, matí o vesprada, des de novembre a maig.

La segona iniciativa és un curs de C2 de valencià, el contingut se centrarà en el temari de l’examen i, a diferència del C1, es tracta d’un intensiu de 21 hores. L’activitat també té dos torns, matí i vesprada, però només durant els mesos de setembre i octubre.

Una altra proposta del CIJ és l’activitat formativa per a instruir-se en l’ús de desfibril·ladors externs semi automàtics (DESA); una formació per a aprendre el maneig de desfibril·ladors externs que ajuden a prestar una atenció primerenca en cas de parada cardíaca fins a l’arribada d’un equip mèdic especialit­zat. El curs tindrà lloc el 19 d’octubre amb una duració de 4 hores.

D’altra banda, els torrentins i torrentine­s poden formar-se per a convertir-se en monitors d’activitats de temps lliure infantil i juvenil, una col·laboració pensada especialme­nt per als i les joves en situació de desocupaci­ó que vulguen exercir les funcions de monitor/a en campaments, escoles d’estiu, activitats extra escolars, itineraris a la natura i a la ciutat, tallers en fires i moltes altres activitats de temps lliure i educació no formal. El programa serà impartit per l’Escola d’Animació Juvenil ABAST, homologada per Generalita­tJove. IVAJ. El període per a sol·licitar plaça en tots els cursos es va obrir el 2 de setembre, i pot gestionar-se de manera presencial en el CIJ, o bé a través de la web www.torrentjov­e.com

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain