Nou Torrentí

Les nostres receptes

Albergínie­s farcides de samfaina

- Ginés Vera

Ingredient­s

- 2 albergínie­s grans o 4 xicotetes

- 2 carlotes

- 1 pimentó roig

- 1 pimentó verd

- 4 tomaques madures

- 1 carabasset­a mitjana

- 1 ceba

- 2 cullerades de formatge parmesà rallat - 2 dents d’all

- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

- Sal, pebre i orenga al gust.

Preparació

1. Calfar el forn uns minuts a 180º.

2. Llavar les albergínie­s, tallar longitudin­alment per la meitat. Empolvorar amb sal i deixar-les ‘suar’ 20 minutos de cap per avall en un colador o sobre paper de cuina. Ficar-les en el forn durant uns 20 a 25 minuts o fins que veure que s’han ablanit.

3. Buidar part de la polpa per a fer buit al farciment. Reservar aqueixa polpa.

4. Mentrestan­t anem elaborar la samfaina col·locant en una paella l’oli. Sofregir els alls laminats i retirar-los abans que es dauren del tot. Sofregir

les carlotes, la carabasset­a i els pimentons durant uns minuts, a continuaci­ó, afegir la ceba tallada en juliana. Afegir la polpa de les albergínie­s reservada trossejada molt quina. Afegir un polsim de sal.

5. D’altra banda, escaldar 2 tomaques portant un cassó amb aigua al foc. Quan esclafisca a bullir afegir 2 tomaques, i traure als 30 segons per a facilitar retirar-los la pell. Una vegada retirada, triturar i afegir-los a la paella amb les verdures.

6. Tapar i coure durant 10 minuts a foc baix. Incorporar els altres 2 tomaques en daus. Assaonar amb sal i pebre. Deixar cuinant durant uns 15 minuts.

7. Emplenar les albergínie­s amb la samfaina. Empolvorar amb el formatge ratllat. Ficar al forn durant uns 15 minuts gratinant fins que es dauren. Servir amb orenga per damunt.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain