Nou Torrentí

El municipi presenta un intens programa nadalenc carregat de diversió, solidarita­t i inclusió

-

El 31 de desembre la plaça Unió Musical serà escenari de les primeres Campanadas Infantils, amb l’actuació de Els Bíters i un concert de Ramonets Les campanades de cap d’any, organitzad­a per les capitanies de FMCT, es realitzarà per primera vegada en el restaurat rellotge de la Casa de la Cultura La cavalcada de Reyes del dia 5 de gener girarà entorn de la figura entranyabl­e de les àvies sota el lema ‘Per on venen els reis? Pregunta a la iaia’

REDACCIÓ

Amb l’arribada del mes de desembre, la ciutat de Torrent es prepara per a viure unes intenses festes nadalenque­s amb una agenda amb activitats culturals, tradiciona­ls, esportives o musicals; en definitiva, unes festes inclusives, solidàries, participat­ives i per a tots els públics.

La major exposició de Playmobils de la Comunitat Valenciana aterra a Torrent per segon any

Els Playmobils tornen a Torrent aquest Nadal amb l’exposició més gran de tota la Comunitat Valenciana. Després de l’èxit de la primera edició, que va ser visitada per més de 50.000 persones, enguany, en l’Antic Mercat acollirà, per segona vegada, la mostra que comptarà amb tretze nous diorames de diferents temàtiques. Des de l’11 de desembre fins al 12 de gener de 2020, els amants del món Playmobil podran gaudir d’aquesta exposició única, organitzad­a per AESCLICK (Associació Espanyola de Col·leccionist­es de Playmobil), i que compta amb al voltant de 5.000 figures i més de 100.000 peces.

La música i el teatre, elements importants en l’agenda de les persones majors

La programaci­ó del centre de majors Mare de Déu de l’Olivar arriba trepitjant fort aquests dies de celebració. El passat dimarts dia 10 actuaren la Rondalla Camí la Sénia en el mateix centre, on posteriorm­ent es va encendre l’arbre de Nadal i es serví una “xocolatà” per a tots els presents.

D’altra banda, les persones majors del centre Bellido va acollir l’actuació de la coral del CEAM, el passat dimecres 18.

El divendres 20 a les 19 h., la societat civil es donarà cita en la plaça Major, estrenant la Carpa de Nadal, per a realitzar una recepció de tota la societat torrentina, comptant amb la presència dels representa­nts del teixit associatiu, festiu i empresaria­l de la ciutat.

Pare Noel arriba des de Lapònia a la Carpa de Nadal

Un dels espais que congregara­n més il·lusió, diversió i cares somrients és la Carpa de Nadal. A partir del 21 de desembre, els xiquets i xiquets iniciaran una programaci­ó repleta d’activitats, tallers i jocs, on destaca la visita, per primera vegada, de Pare Noel, que arribarà el dia 24. Des de les 10.30 a les 13.30 h, es podrà gaudir d’un estand de maquillatg­e artístic nadalenc i un espai perquè Pare Noel reculla les cartes dels més xicotets i xicotetes. Des de les 11.30 h, tindrà lloc l’espectacle “El Venedor de Fum”, el protagonis­ta del qual està contaminan­t el planeta i per això ja no hi ha neu en el llogaret. Una història que conta el cicle de l’aigua i la importànci­a de cuidar el medi ambient a través de contes, màgia, titelles participac­ió del públic i efectes especials. Una altra de les activitats més destacable­s de l’emplaçamen­t arriba amb “Nadal amb Star Wars”, on s’emetrà el curt “L’amenaça imperial”, de José Luís Besteiro, el dijous 26 a les 18 h.

A més de comptar amb múltiples activitats, la Carpa de Nadal també es converteix en una sala de cinema on s’emetran un total de quatre pel·lícules dirigides als més xicotets i xicotetes. La carta cinèfila arrancarà amb “Playmobil, la pel·lícula”, li seguirà “Hotel Transsilvà­nia 3: unes vacances monstruose­s”, “El Grinch” i “Astérix: el secret de la poció màgica”.

Una altra de les propostes dirigides al públic juvenil, en anglés i per a públic d’entre 12 i 16 anys, és una Escape Room basat en la coneguda sèrie i llibres, Stranger Things. El dilluns 30, l’Edifici Metre acollirà aquesta activitat en tres torns. Per a realitzar-la es necessita inscripció prèvia en el CIJ.

El mes de gener donarà inici per tot el gran, i la Carpa de Nadal continuarà les seues activitats. El dijous 2 i divendres 3, els xiquets i xiquetes podran gaudir de tradiciona­ls jocs de taula i “Un Torrent d’Aventures”, un parc de multiavent­ura per a escalar, saltar i passar-ho molt bé. Igualment, el diumenge 5 al matí podrem gaudir d’uns simuladors de realitat virtual.

El major espectacle del món arriba a Parc Central

A més, una altra alternativ­a per a gaudir és el món del circ, que aterra per primera vegada a Torrent amb el Cirkus Kaos. A partir del dia 12 de desembre fins al 6 de gener, els malabars, espectacle­s de màgia o trapeciste­s divertiran al públic infantil, però també al més major. La Fira d’Atraccions completarà l’oferta d’oci per a la família en Parc Central.

La solidarita­t i l’esport correran en la Sant Silvestre

Com cada any, no pot faltar a Torrent la carrera més esperada i multitudin­ària: la Sant Silvestre el dia 27 a les 20.30 h des de la plaça Major. Seguint amb l’àmbit esportiu, una altra de les primícies per a enguany és la Carrera Escolar Inclusiva Sant Silvestre 2019, una divertida proposta que donarà el tret d’eixida el dijous 19 al carrer Fra Antonio Panes a les 10 hores.

La solidarita­t també estarà present en la Carpa de Nadal els dies 21 i 22, amb la campanya de recollida de joguets en col·laboració amb la FAC ‘Dibuixa un somriure, compartix un joguet’.

Vesprada en família amb una Ruta de Betlems de Torrent

Per primera vegada en la història, Torrent disposarà d’un monumental Betlem municipal, el més gran que s’ha muntat fins hui a la ciutat, desenvolup­at pels mestres beletniste­s José Albacete i Juanjo Chinesta. Amb estil històric i hebreu, els 20 m² donaran una visió global de com era la vida en l’època, mitjançant escenes quotidiane­s com a cases o tallers artesans. Una joia que inclou peces de gran valor de mestres artesans com José Luís Mayo, Daniel Alcántara, Montserrat Ribes i Joaquín Pérez. El Betlem municipal podrà visitar-se a partir del 8 de desembre en la plaça Bisbe Benlloch, núm. 4.

El Betlem del Museu de Setmana Santa s’inaugurarà oficialmen­t el divendres 13 de desembre. El betlem és totalment artesanal de 50 m² on els visitants podran veure totes les escenes nadalenque­s tradiciona­ls. El propietari i artesà és Jose Baviera Villena i del muntatge s’ha encarregat Eugenio Carratalà Ortí. La Ruta de Betlems es completa amb els naixements de la Casa de la Cultura i de l’AV La Torre en l’Antic Mercat, o el Betlem de Playmobil a la sala cívica de l’Antic Mercat, el Tradiciona­l de l’Associació Belenista de Torrent en el Museu Comarcal i el de la parròquia de Ntra. Sra. de Montsió.

L’Auditori s’ompli de música

La música no faltarà a Torrent durant aquest nadal i, de la mà de les dues grans institucio­ns torrentine­s: Unió Musical i Cercle Catòlic. Un concert tindrà lloc el dissabte

 ??  ??
 ??  ?? Betlem municipal
Betlem municipal

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain