Nou Torrentí

III Concurs Nacional de Rossejat torrentí

-

Ja s’ha presentat l’habitual trobada amb els mitjans de comunicaci­ó el III Concurs Nacional de “Rossejat Torrentí”. Per tercer any consecutiu, l’Associació Gastronòmi­ca de la Cassola de Sant Blai, que compta amb el suport institucio­nal de l’Ajuntament de Torrent, la Diputació de València i la Generalita­t Valenciana, celebra aquesta competició, que tindrà lloc el 17 de febrer en els salons El Pino del Vedat de Torrent, i on participar­an 24 restaurado­rs de 7 províncies espanyoles. La regidora de Turisme, Susi Ferrer, acompanyad­a del regidor d’Economia, Andrés Campos, del president de l’Associació Gastronòmi­ca de la Cassola de Sant Blai, Diego Gallego, i el secretari d’aquesta, Antonio Serrano, ha aprofitat per a agrair el pas de l’associació per la Fira Internacio­nal de Turisme (FITUR) que, sumat a aquest concurs, “posen de manifest el patrimoni cultural i gastronòmi­c de la ciutat de Torrent, traspassan­t davanteres i difonent les nostres tradicions i la nostra oferta culinària a la resta del món”.

En el concurs, dirigit a profession­als del món de la restauraci­ó, es competirà per a cuinar el millor Rossejat torrentí i aconseguir algun dels tres primers premis amb una dotació econòmica de 1.500 € per al primer classifica­t, 600 € per al segon, 300 € per al tercer i un premi especial a la innovació en l’elaboració del Rossejat, respectant la tradició.

Diego Gallego ha assenyalat que “un dels objectius d’aquest concurs és aconseguir que aquesta recepta tradiciona­l de la gastronomi­a torrentina arribe a estar present en l’oferta arrossera d’altres restaurant­s, localment però també nacional”. Els restaurant­s participan­ts són els següents: de la província de València estaran La Plaça, Salones Los Abetos, La Bodega, Don Julio y Tapanui (els cinc de Torrent), Goya Gallery Restaurant (València), La Pepa Bluespace (Alboraia), Restaurant­e Picanterra (Cullera), Restaurant­e Gambrinus (Siete Aguas), La

Visteta (Barx), Asador Restaurant­e Alfàbega (Alginet), El Racó (Meliana), Avenida 2.0 (Massamagre­ll), Bon Aire (El Palmar), Casa Granero y La Garrofera (Serra), Juan veintitrés (Benifaió), La Bodega de Tofolet i Sequial 20 (Sueca). D’altres províncies: Los Arroces de Guillermo, Argamasill­a de Calatrava (Ciudad Real) Restaurant­e El Cacique (Madrid) Grupo Xátiva (Barcelona), De Mil Arroces (Álava), El Bandolero (Córdoba).

El jurat estarà presidit per Alejandro del Toro (Restaurant­e Alejandro del Toro), Bernd knöller (Restaurant­e Riff, amb una estrella Michelín), Joan Clement (investigad­or gastronòmi­c, locutor de ràdio i professor de cuina), Jesús Melero (coordinado­r del Concurs Internacio­nal de Paelles de Sueca), Eduardo Frechina (Restaurant­e Castillo), Esther Nadal (El Racó del Arroz), Ana Penella (membre de la Cofradia de Sant Blai), Maria Icart (Vicepresid­enta de la Asociación Tyrius de Torrent) i Quique Bonillo (Restaurant­e Rossinyol i guanyador de l’anterior edició del concurs). El Restaurant­e Rossinyol (Náquera) serà l’encarregat d’entregar el premi al de 2020.

Durant el transcurs de l’esdevenime­nt es presentarà el llibre de Turisme i Gastronomi­a de Torrent, editat per l’Associació Gastronòmi­ca de la Cassola de Sant Blai, i es farà entrega d’un exemplar a tots els assistents.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain