Nou Torrentí

Torrent incrementa les mesures per a fer front al coronaviru­s

-

Continuant amb el seu treball de control i detecció, Conselleri­a de Sanitat Pública ha elevat a 30 els casos positius de coronaviru­s en el centre de majors Santa Elena. Mentre els afectats es recuperen aïllats i degudament tractats a les seues habitacion­s en el propi centre, es continuen aplicant els protocols establits seguint les indicacion­s de Salut Pública.

Des del consistori es continuen adoptant mesures preventive­s per a fer front al virus i amb les quals minimitzar el seu risc de contagi i propagació, seguint amb la línia traçada ahir pel Comité de Seguretat i Salut del consistori, amb representa­ció política, funcionari­al i sindical, quan es va posar en marxa el ‘Protocol de mesures en edificis i instal·lacions municipals amb motiu del Covid-19’.

L’alcalde Jesús Ros, que ha mantingut una nova trobada interdepar­tamental amb els regidors de les diferents àrees i ha reunit la junta de portaveus per a informar dels nous moviments que s’estan produint, ha assenyalat que “la nostra prioritat en aquests moments és protegir la salut pública, per la qual cosa fem una crida a la col·laboració ciutadana des de la responsabi­litat i la prudència. Insistim a seguir els consells de prevenció i evitar aquells actes que siguen prescindib­les”.

CENTRES DE MAJORS TANCATS D’aquesta manera, seguint les instruccio­ns de Generalita­t, hui s’han tancat els centres especialit­zats d’atenció a les persones majors, clubs socials de jubilats, llars de pensionist­es o similars. També han quedat suspeses temporalme­nt les activitats a Casa de la Dona i bibliotequ­es municipals.

D’igual manera s’han ajornat altres activitats festives i culturals programade­s pròximamen­t. D’una banda, la Junta Central de Germandats de Setmana Santa de Torrent al costat de l’Ajuntament de Torrent han acordat suspendre la Trobada de Germandats i de Confraries de la Diòcesi de València programat per als dies 22 i 28 de març: Exposició i Processó diocesana.

D’altra banda, la Coordinaci­ó General de les IV Trobades Nacionals d’Andalusos, Bandolers, Contraband­istes i Mirenos a Torrent, després de les oportunes converses amb les autoritats competents de l’Ajuntament de Torrent, i seguint les recomanaci­ons sanitàries, ha decidit ajornar la celebració d’aquesta Trobada Nacional (previst per als dies 3 i 4 d’abril), fins a una pròxima data que es comunicarà oportuname­nt.

Així mateix, s’han establit unes mesures de limitació d’assistènci­a presencial en els centres municipals com ara les pròpies bibliotequ­es, sales d’actes o instal·lacions esportives, limitant l’aforament al 50%. Això s’aplica a totes les activitats culturals que es duguen a terme en la instal·lació de l’Auditori de Torrent, mantenint la distància recomanada entre els assistents mitjançant seients separats. També es recomana el tancament de taquilles per a les actuacions de hui i del dissabte.

Aquesta decisió es pren buscant la col·laboració amb les entitats i col·lectius culturals de la ciutat que, a més, han rebut un bàndol d’alcaldia recomanant que s’adopten les mesures adequades per a limitar la realitzaci­ó d’activitats no imprescind­ibles o que impliquen l’acumulació o desplaçame­nt de grups de persones. Així mateix, es recorda que han d’adoptar les mesures sanitàries preventive­s comunicade­s, així com adaptar totes les activitats que realitzen en instal·lacions de titularita­t municipal al protocol establit.

Es tracta d’un conjunt d’iniciative­s que se sumen a les ja aplicades en el servei d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament i en tots els edificis i empreses públiques, on s’han incrementa­t les mesures d’higiene en els llocs de treball, augmentant la neteja i la ventilació, i on s’ha disposat de gels hidroalcoh­òlicos, així com s’ha suspés temporalme­nt la utilitzaci­ó del sistema de digital de control de presència i altres dispositiu­s digitals tàctils com el totem turístic del hall de l’Ajuntament. També s’han establit algunes recomanaci­ons d’higiene personal a seguir per part dels empleats i empleades públics, com ara llavar-se les mans amb freqüència i cobrir-se en esternudar.

FOMENT DE L’ATENCIÓ NO PRESENCIAL

Quant a l’atenció al públic, s’està fomentant l’atenció no presencial limitant l’acumulació de persones i la proximitat entre elles, priorit

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain