Nou Torrentí

Una representa­ció d’Hongria i Alemanya visiten Torrent per a conéixer el projecte Bicis per a totes

-

Emmarcat en el programa Erasmus Plus, una representa­ció de l’Oficina de l’eficiència energètica de la Universita­t de Debrecem (Hongria) i l’alcalde de Dardesheim (Alemanya), Ralf Voigt, al costat de representa­nts de la municipali­tat, van ser rebuts a l’Ajuntament de Torrent per l’alcalde

Jesús Ros i el regidor de Benestar Social, José Antonio Castillejo. D’aquesta manera, el grup va conéixer de primera mà el projecte Bicis per a tots, de Col·lectiu Soterranya. Seguidamen­t, la comitiva va visitar l’Espai de Solidarita­t Parreño de Xenillet, on van poder veure la gran labor que l’equip de Soterranya realitza en benefici de la societat, transforma­nt l’entorn per a crear un lloc més sostenible i solidari. En el projecte Bicis per a totes també col·labora l’Associació MESTRESSA i Sant Joan de Déu i Serveis Socials de València. Dardesheim és la primera població d’Europa que s’autoprovee­ix al 100% d’energies renovables, per la qual cosa es va realitzar un intercanvi d’experiènci­es i bones pràctiques, per a aprendre i fomentar el treball en xarxa.

El municipi alemany treballa la sostenibil­itat des de l’eficiència energètica i les energies netes, i des de Col·lectiu Soterranya la mobilitat sostenible i la bicicleta com a eina de canvi social.

A la vesprada, el grup va visitar el Museu Comarcal de l’Horta Sud perquè conegueren el patrimoni cultural tradiciona­l de la comarca. Així mateix, van poder visionar un documental del trajecte amb bici de València a la cop22: Cim del canvi climàtic a Marràqueix.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain