Nou Torrentí

Les nostres receptes

Rellom amb pinya i mel (6 persones)

-

Ingredient­s

- 1 quilogram de rellom de porc

- 2 llandes de pinya en almívar o 1 pinya natural - 2 cebes mitjanes o 1 gran

- 1 llima o taronja

- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva

- ½ got de vi blanc (100 ml)

- ½ got de mel

- 1 cullerada sopera de mantega

- 4 grans d’all

- 1 clau d’olor

- ½ cullerada prostre de pebre negre molt

- 1 cullerada prostre de sal

Preparació

1. Prepara l’adob per al rellom mesclant una ceba amb el vi, l’all, una cullerada d’oli d’oliva, suc de llima o taronja, sal i pebre al gust. Tritura-ho en la liquadora o amb una batedora elèctrica de mà. Després, col·loca el rellom en un recipient, cobreix-lo amb l’adob i deixa’l en el frigorífic durant 8 hores, donant-li la volta cada 2.

2. Retira el llom de l’adob i segella’l en una paella amb un poc d’oli calent.

3. Precalenta el forn a 200 °C amb calor a dalt i a baix. Col·loca la carn en una font de forn, aboca la salsa de l’adob i enforna el rellom durant 40 minuts, tapat amb paper d’alumini.

4. Mentrestan­t, prepara la salsa de pinya i mel. En la mateixa paella que vas utilitzar per a daurar la carn, calfa la mantega i salta la ceba restant tallada en juliana o picada finament.

5. Agrega la pinya picada i sense l’almívar, mescla i cuina-la durant 1-2 minuts o fins que estiga daurada. Després, afig la mel, el clau i l’almívar d’1 llanda de pinya, mescla. Prova i afig sal i pebre al gust si ho desitges.

6. Passat el temps d’enfornat de la carn, aboca la salsa de pinya i mel sobre el rellom i enforna durant 20 minuts més sense el paper d’alumini.

recetasgra­tis

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain