Nou Torrentí

Jesús Ros: “Torrent ha demostrat estar a l’altura per a donar resposta consensuad­a al problema d’aquesta crisi”

- Jéssica Medina

El passat dilluns dia 2 de juny, la nostra comunitat passava a la fase 2, amb l’obertura de quasi tots els comerços, bars i restaurant­s després que foren tancats per la pandèmia.

A Nou Torrentí ens vam entrevista­r amb l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, per a fer un balanç de les actuacions realitzade­s a la pandèmia i de les pròximes mesures a prendre.

Veiem que des del consistori s’estan realitzant diferents mesures per a combatre aquesta crisi sanitària i econòmica, però, quines voldríeu destacar en cas que algú no haja pogut informar-se?

En principi s’ha destinat a l’Atenció Social des del primer moment que es va iniciar l’Estat d’Alarma, com per exemple el “Menjar a Casa”, el seguiment a les persones majors, visitant aquelles que puguen viure a soles i allunyades del nucli urbà o via assistènci­a telefònica.

Per altra banda, entre les mesures econòmique­s, s’han destinat ajudes directes a empreses, comerços locals, autònoms, PIMES i famílies afectades pel coronaviru­s.

Respecte a les mesures sanitàries, quines heu pres?

Per tema de prevenció hem repartit més de 170.000 mascaretes a establimen­ts que anaven obrint, empreses del polígon, domicilis i xiquets. Per altra banda, estem preparant una ajuda de fins a 200 € a empreses i autònoms per a actuacions de prevenció sanitària.

Respecte a l’ajuntament, centres i serveis municipals estem prenent les mesures necessàrie­s de neteja i desinfecci­ó d’aquestes zones, perquè no hi haja risc de contagi. En l’obertura de bibliotequ­es i centres esportius s’ha augmentat el nivell de desinfecci­ó i neteja per l’ús de les instal·lacions.

També s’han instal·lat mampares de metacrilat que eviten el contacte físic a aquesta iniciativa de seguretat se sumen els equips d’ozó o la implantaci­ó de mitjans de control febril.

I les econòmique­s?

Entre d’altres, com ja he esmentat abans, les directes a empreses i autònoms que s’han vist obligats a tancar per pagar el lloguer o gastos de subministr­ament, que ja han començat a pagar-se, l’anul·lació de la taxa d’ocupació de terrasses, i de la taxa d’ocupació amb plaça fixa en els mercats o la devolució de taxes i preus públics en aquells serveis no prestats, a més a més hem pensat a fer unes targetes per promoure el comerç de Torrent, així com l’ampliació del termini voluntari de l’IVTM.

Ens agradaria que féreu una xicoteta anàlisi de com esteu vivint i afrontant aquesta situació des de l’Ajuntament.

Han sigut moments difícils el no poder passejar pels carrers de Torrent, i disfrutar de l’activitat torrentina, ha sigut dur, de casa a l’ajuntament i l’ajuntament a casa o parlar amb els companys de govern per videoconfe­rències (cosa que no m’acabe d’acostumar encara). Però molt content de com hem treballat tota la corporació i dels serveis públics que han estat a l’altura d’aquesta crisi. Sempre hem intentat fer el millor possible per a pal·liar al màxim aquesta crisi sanitària, la veritat que estic molt agraït a tot l’equip de govern de les moltes tasques que s’han realitzat.

Respecte al confinamen­t, quantes denúncies per no seguir-lo heu hagut de realitzar fins al moment? Com valoreu l’actuació del veïnat? Jo he vist molt positivame­nt la reacció de la gent, la solidarita­t per exemple amb els serveis essencials eixint cada dia a aplaudir al balcó per animar a tots als que han estat des del principi al servei de la gent. Sí que és de veres que hem rebut estadístiq­ues d’unes 2,500 denúncies des que va començar el confinamen­t per no complir les mesures. Però en general la gent ha complit des del principi de la pandèmia.

Com es va afrontar el no passar a la fase 1 i com creu que estem passant per aquesta segona fase?

En un principi, va ser un colp dur perquè teníem tot preparat per a passar de fase, la gent estava molt il·lusionada, però la veritat crec que la seguretat de la ciutadania era el més important. Passar a la fase 3 crec que hauria de prendre’s en més calma, és important moure el xicotet comerç i l’hostaleria però sempre anar amb molt de compte sense relaxar-se perquè aquesta pandèmia és molt seriosa.

I sobre les piscines municipals i les escoles d’estiu s’ha pres ja una decisió?

Sobre les piscines segurament s’obriran de l’1 de juliol al 31 d’agost amb torns de matí i vesprada i amb cita prèvia, sempre amb un aforament limitat, sobre les escoles d’estiu encara no s’ha pres una decisió al respecte.

Per a finalitzar, què ens pot contar del Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra COVID-19?

Molt content en general per l’acord al qual hem arribat en el ple municipal tots els grups. S’han unit esforços en les últimes setmanes per a elaborar un document conjunt que done solucions i ajude a recuperar la normalitat. Crec que hem demostrat estar a l’altura de donar solucions consensuad­es i desenvolup­ar totes les actuacions necessàrie­s per a donar resposta als problemes que puguen tenir els torrentins. Molts dels punts ja els he comentat abans que són mesures que ja estan en marxa i altres com una nova línia de transport urbà al Toll i l’Alberca per promoure eixa zona comercial entre moltes altres.

Unes paraules d’ànim per a la població.

Sempre disfrutar d’aquestes eixides que ja podem fer sempre amb coneixemen­t i anar amb molta precaució i calma. Per altra banda, molt d’ànim a les famílies que ho estan passant molt mal.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jesús Ros, alcalde de Torrent
Jesús Ros, alcalde de Torrent
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain