Nou Torrentí

La solidarita­t torrentina lluita per a fer front a l’efecte del coronaviru­s

-

Si alguna cosa ha unit als torrentins i torrentine­s durant aquests últims mesos en què la COVID-19 ha canviat els hàbits de totes les persones han sigut les iniciative­s solidàries. Associacio­ns, col·lectius, empreses o particular­s s’han unit en diferents propostes, però totes amb un punt en comú: ajudar a tots els veïns i veïnes que ho necessitav­en. Ara, en l’àmbit fester, és el torn per a la filà Hospitalar­is i la capitania Contraband­istes, amb la col·laboració de la FMCT, que han organitzat una recollida d’aliments per a l’Economat de Càritas de Torrent. Per això, durant el dissabte 6 de juny de 10 a 20 h s’arreplegar­an en la caserna de Hospitalar­is, Sant Roc, 20, aliments no peribles.

En aquesta col·laboració amb l’Economat cal sumar la carrera virtual solidària que va organitzar el Grup Missió de la Parròquia de l’Asunción i que va tenir lloc el 23 i 24 de maig. L’esdevenime­nt va aconseguir recaptar 9.777,54, unint-se 800 participan­ts, una xifra molt positiva i que ha sigut íntegramen­t donada per a la compra d’aliments per a les famílies que més els necessiten.

Així mateix, l’equip Torrent C.F. encara té activa un compte bancari per a realitzar donacions perquè cap família es quede arrere. El número del compte és: ES17 3118 2024 1027 2001 5098; poden fer-se ingressos des d’1 € fins al dia 15 de juny. Com no podia faltar, ADISTO, associació que sempre col·labora en tot el que se li proposa, està confeccion­ant una sèrie de turbants per a evitar que les persones que hagen de treballar amb màscara i, per tant, fer ús d’elles durant moltes hores, puguen estar més còmodes i protegir-se les orelles. Per part seua, Col·lectiu Soterranya no ha parat ni un sol moment i des del principi va estar fabricant viseres solidàries per a repartir pels centres de salut, residèncie­s i hospitals o comerços de primera necessitat. Ara, han tornat a posar en marxa el seu taller social de Bicis Per a Totes, donant resposta a les peticions i la necessitat de tantes persones de disposar d’aquest mitjà de transport i que no poden adquirir. Finalment, la comunitat educativa ha estat molt involucrad­a i ha desenvolup­at diferents propostes, com ‘Tirem avant amb art’, una iniciativa de el IES Tirant lo Blanc consistent a adornar els balcons i finestres de cors verds per a donar esperança i reconèixer la gran labor de tots els profession­als que han treball pels altres. El alumnat de MontSió també va participar en un projecte per a animar a les persones majors pertanyent­s a la residència Santa Elena, per la qual cosa els van escriure cartes amb missatges d’esperança, un gest que va emocionar als receptors d’aquests correus. D’altra banda, les AMPAS de Veles e Vents, Antonio Machado, Federico Maicas, Sant Pasqual i Miguel Hernández es van unir per a confeccion­ar màscares.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain