Nou Torrentí

La Conselleri­a d’Educació reforça Torrent amb 53,4 noves places de mestres per al curs 2020-2021

-

Segons fonts de conselleri­a l’augment també ha estat al personal no docent, com ara els monitors i monitores de menjador, on més de 3.000 persones seran contractad­es de forma extraordin­ària aquest curs per garantir la distància de seguretat i l’atenció dels grups de convivènci­a estable dels més menuts.

La Conselleri­a dirigida per Vicent Marzà també ha potenciat la inversió als centres educatius de Torrent amb 310.114€ addicional­s perquè puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de la pandèmia (mobiliari, material de protecció, xicotetes obres…).

La baixada de ràtios, per a garantir la seguretat escolar, suposarà un màxim de 20 alumnes per aula fins a quart de primària. De cinqué endavant, es garantirà una distància de seguretat d’1,5 metres entre els escolars. En paraules del portaveu de Compromís a Torrent, Pau Alabajos, “aquestes mesures són necessàrie­s, la Conselleri­a d’Educació Valenciana ha demostrat que tenia un pla per tornar a les aules amb més garanties, sumant al sistema educatiu recursos humans i materials.”

La Conselleri­a compta, des del 31 de juliol, amb el Pla de Prevenció i Protecció per al curs 2020-2021 que determina detalladam­ent les mesures de seguretat que s’aplicaran als centres educatius, tot i que poden ser modificade­s a mesura que evolucione la pandèmia.

D’altra banda, també s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros als municipis per a la realitzaci­ó d’activitats extraescol­ars, que a Torrent, seran de 137.689,45 euros. Alabajos ha volgut destacar “la planificac­ió i la gestió dels recursos públics en matèria educativa per part del conseller i els seus equips de treball, amb l’objectiu d’encarar el nou curs amb totes les garanties de qualitat i seguretat que les xiquetes i xiquets valencians mereixen”; per últim senyala que “la política es demostra amb fets i el nou curs comptarà amb més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes, així com l’ampliació dels protocols necessaris per a potenciar la seguretat en les aules. “

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain