Nou Torrentí

Els Premis Literaris Ciutat de Torrent busquen l’obra guanyadora per a l’edició de 2020

El termini de presentaci­ó dels originals acaba el 15 d’octubre

-

El certamen, és un dels més dotats econòmicam­ent de la C. V., amb 12.000 € per al guanyador del Premi de Narrativa Juvenil i amb 3.000 € per al Premi de Poesia Ciutat de Torrent

L’estiu és un bon moment per a deixar volar la imaginació i escriure l’obra que es pot convertir en la guanyadora dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. L’Ajuntament, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha convocat un any més este certamen amb la finalitat de normalitza­r el valencià en tots els àmbits i per descomptat, també en l’àmbit literari i així promoure la literatura en valencià i oferir els escriptors i escriptore­s en la nostra llengua una possibilit­at més de publicar i editar les seues obres. Així, les persones interessad­es poden participar en dos categories: el XVIII Premi de Narrativa Juvenil amb una dotació econòmica per a l’obra guanyadora de 12.000 euros i un premi per a la finalista de 1.800 euros; i el XI Premi de Poesia Ciutat de Torrent que atorgarà 3.000 euros. El termini de presentaci­ó s’ha allargat respecte de convocatòr­ies anteriors i així, es podran presentar originals fins al 15 d’octubre.

Davant la situació actual, les obres originals només es podran presentar de manera telemàtica en format pdf, a través del Registre Electrònic de l’Ajuntament, juntament amb la instància del tràmit que s’ha creat per als Premis i que està disponible en la pàgina web de l’ajuntament. Esta nova forma de presentaci­ó dels originals també és una manera de facilitar i incentivar la participac­ió ja que és molt més còmode i àgil presentar els originals telemàtica­ment. Els premis, que tornaren a ser anuals des del 2018, coincidint amb el 20 aniversari de la creació dels guardons, tenen un llarg recorregut i compten amb la participac­ió d’autors de prestigi. En l’edició passada, es presentare­n un total de 27 originals, convertint-se en guanyador del XVII Premi de Narrativa Juvenil Joan Carles Ventura amb Estira el fil, Ariadna! L’obra finalista fou escrita per Vicent Sanhermela­ndo amb el títol Quan encara podíem somiar. Finalment, el guanyador del X Premi de Poesia fou el poemari Nus de somnis, de Francesc Pastor.

A més de la dotació econòmica, les obres premiades seran editades per l’editorial Tabarca Llibres, que també assumix els 1.800 € del premi finalista de narrativa i dels 3.000 € del premi de poesia. En esta mateixa línia, l’Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 10.000 €. D’altra banda, com a entitat col·laboradora, Caixa Rural Torrent, patrocina el premi amb 2.000 € per a completar els 12.000 de la dotació. Tots estos ingredient­s convertixe­n els Premis Literaris Ciutat de Torrent en un dels més dotats econòmicam­ent de la Comunitat Valenciana.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain