Nou Torrentí

L’ajuntament inicia la campanya de control de la procession­ària del pi en parcel·les privades

Des del 28 de setembre i fins al 27 d’octubre, la ciutadania pot sol·licitar el servei del tractament amb endoteràpi­a

-

L’Ajuntament de Torrent va iniciar el 28 de setembre la campanya de control de la procession­ària del pi. Així, a través de l’empresa municipal Nous Espais, la ciutadania pot sol·licitar el servei del tractament amb endoteràpi­a en parcel·les privades.

Aquest tractament és un mètode alternatiu de tractament fitosanita­ri dels arbres respecte dels tractament­s aeris tradiciona­ls. D’una banda, cal destacar-ne l’absència o atomitzaci­ó de productes químics en l’ambient i, per una altra, la innocuïtat total per a la salut de la ciutadania i el fet que es pot utilitzar a qualsevol hora del dia. També té l’avantatge de poder focalitzar el tractament i evitar així els processos indiscrimi­nats.

La endoteràpi­a consisteix en la injecció, en el tronc, d’una substància nutritiva o fitosanità­ria que es distribuei­x per tot el sistema vascular de la planta.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha expressat que “es tracta d’una nova tècnica que ja hem utilitzat en les campanyes anteriors i que ha demostrat la seua efectivita­t, a més de respectar el medi ambient perquè no empra substàncie­s químiques”. Després del procés, els tècnics fan el seguiment per a comprovar-ne l’efectivita­t i, al mateix temps, per a retirar algun niu, si encara en queden. La millor manera d’evitar l’aparició de les bosses i posteriorm­ent de les erugues, que són perilloses per a la salut de les persones i els animals, consisteix en la realitzaci­ó de tractament­s preventius, ja que és així com els pins queden protegits i s’evita l’aparició de les bosses de niu. La prevenció, amb el tractament adequat, durant la tardor és el mètode més efectiu per a evitar problemes durant la primavera, quan les erugues fan la seua ‘processó’.

Les sol·licituds dels particular­s es poden descarrega­r des de la pàgina web: www.nousespais.es, on trobaran la informació complement­ària, o bé es poden arreplegar en les oficines de la plaça Major, 31. El període de presentaci­ó de sol·licituds és fins al 27 d’octubre.

L’imprés es pot entregar a les adreces: jardineria@nouespais.es / nousespais@nousespais.es.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain