Nou Torrentí

La xarxa d’aigua potable arribarà a Montehermo­so, el Pantà i Mont-real

El Pla d’Inversions d’Aigües de l’Horta de 2022 preveu millores en la xarxa general de proveïment i distribuci­ó d’aigua per a les zones urbanitzad­es situades fora del nucli urbà

-

L’Ajuntament de Torrent continua fent nous passos per a aconseguir que l’aigua potable arribe a centenars de cases disseminad­es al llarg del terme municipal. L’alcalde Jesús Ros ha explicat les últimes mesures que l’equip de govern impulsarà perquè l’aigua potable arribe a tres urbanitzac­ions de la ciutat, com ara Montehermo­so, el Pantà i Mont-real, “actuacions que donen resposta a peticions i reivindica­cions veïnals històrique­s”.

En aquests moments s’ultimen en la colònia Montehermo­so-Sant Josep les obres de canalitzac­ió, que permeten la connexió amb la xarxa general de proveïment d’aigua potable. L’alcalde ha anunciat dos nous encàrrecs en la zona: el d’un projecte de xarxa de distribuci­ó d’aigua potable a la urbanitzac­ió i un segon projecte de renovació del claveguera­m.

Una actuació similar es durà a terme en el Pantà. Després d’iniciar Aigües de l’Horta les actuacions necessàrie­s per a connectar amb la xarxa d’aigua del polígon Mas del Jutge, a l’agost de 2017, ara es fa necessari actuar sobre una xarxa d’aigua i un sistema de claveguera­m obsolets, per la qual cosa també es treballarà en projectes per a una nova xarxa de distribuci­ó d’aigua potable i de claveguera­m en la urbanitzac­ió.

“Fem un pas més per a millorar la qualitat i garantir la continuïta­t del subministr­ament d’aigua potable a les urbanitzac­ions, per això cal incrementa­r el cabal i la pressió de la xarxa, i disminuir les pèrdues per l’eliminació de les fuites i la reducció dels casos de mantenimen­t i reparació. En definitiva, continuem treballant per una ciutat més amable i millorant la qualitat de la vida dels torrentins i torrentine­s”, ha argumentat la regidora de Gestió de la Ciutat.

L’aigua creuarà el bypass per a arribar a Mont-real

D’altra banda, l’alcalde Jesús Ros ha donat a conéixer una nova inversió inclosa en el Pla d’Inversions de 2022 dels pressupost­os, aprovats recentment pel Consell d’Administra­ció d’Aigües de l’Horta. Així, l’Ajuntament de Torrent impulsarà a través de l’empresa pública el transvasam­ent de l’aigua potable des del Toll i l’Alberca fins a Mont-real; una actuació que permetrà integrar en la xarxa general de proveïment algunes zones que, fins ara, quedaven fora de l’abast de la xarxa general d’aigua potable i que tindran una inversió pròxima als 800.000 euros. Una obra de gran calibre que creuarà el bypass per a connectar els actuals depòsits de proveïment de la urbanitzac­ió a la xarxa d’aigua potable.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain