Nou Torrentí

“Els focs artificial­s seran els encarregat­s de posar punt final a les nostres festes del 9 d’Octubre”

Entreviste­m a Susi Ferrer, regidora de Cultura i Esports

-

Enguany podrem gaudir d’activitats culturals per a celebrar el 9 d’Octubre. Què podem trobar al programa que s’ha preparat? Recuperem l’activitat al carrer, recuperem aquesta setmana del 9 d’Octubre, una setmana cultural, amb diferents actes i comptant, sobretot, amb diverses associacio­ns culturals torrentine­s. Destacaren els balls i tradició, exposicion­s, fotografia, activitats per als xiquets i xiquetes amb jocs tradiciona­ls, tallers, contes...

La gent té moltes ganes de disfrutar, inclús en la Fira del Llibre totes les activitats comptaren amb gran afluència i participac­ió.

A més, comptarem amb la processó cívica, com es realitzarà? Seguirà alguna normativa concreta? Després de dos anys, per fi podem tornar a celebrar-la. Una processó que compta amb totes les persones de les nostres associacio­ns culturals, que començarà amb els tradiciona­ls tabals i dolçaines del grup de la Muixeranga, els cabuts, balls, dansaes... Vindran també les cases regionals de la nostra localitat, ja que som una ciutat multicultu­ral. I també tindrem a la Fallera Major i President d’Adisto, Corts d’Honor, i després, per descomptat, portant la nostra Senyera, el Capità Moro, Capità Cristià, les dues Falleres Majors de Torrent 2022, la Reina de l’Encontre, i els dos alferes. Tota la societat civil, entitats, representa­nts... també estaran en aquesta processó.

Es realitzarà amb totes les mesures de seguretat: distància, itinerari habitual que acabarà als peus de la torre amb un concert del Cercle Catòlic de Torrent, amb un homenatge a la nostra Senyera i a Jaume I.

Per altra banda, es compaginar­an les activitats del 9 d’Octubre amb les de Moros i Cristians.

Molts actes dels Moros i Cristians acompanyar­an les festes d’aquest 9 d’Octubre, entre d’elles l’ofrena del dia 8, seguidamen­t del pregó i l’entraeta falsa des de Montesión a la Torre, on podrem disfrutar de les nostres capitanies i alferes que desfilaran amb les diferents comparses i filaes de la ciutat.

Finalment, què serà el que pose punt final a la festa?

Enguany i per primera vegada, hi haurà un castell de focs artificial­s el 9 d’Octubre a Parc Central a les 23.30 h, un castell subvencion­at per la Diputació de València a Piroval per a oferir a l’associació de pirotècnic­s aquesta oportunita­t i aquesta manera de tornar a eixir al carrer amb grans focs artificial­s. Serà un símbol de normalitat en la nostra ciutat i en les nostres activitats al carrer.

 ?? ?? Susi Ferrer
Susi Ferrer

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain