Nou Torrentí

La cultura i les tradicions omplin els carrers

-

Amb motiu de la celebració del Dia Internacio­nal de les Persones Majors, el primer cap de setmana d’octubre, l’Ajuntament de Torrent va organitzar diverses actuacions i espectacle­s. La plaça Major va acollir la vesprada de divendres un espectacle de balls i música tradiciona­l valenciana, en què va participar el Grup de Ball L’U i el Dos de Torrent. Prèviament, a la sala cívica de l’Antic Mercat, es va oferir debades un concert a càrrec de l’agrupació musical Els Majors de l’Horta Sud, amb el qual es commemorav­a a més el Dia Internacio­nal de les Persones Majors.

A l’acte van acudir com a convidats diversos membres de la corporació municipal, que acompanyar­en l’alcalde Jesús Ros i els familiars i amics dels membres d’aquesta agrupació musical, que reuneix components d’altres bandes veïnes, per a gaudir d’un repertori que incloïa peces clàssiques, boleros i pasdobles executats amb gran voluntat pels músics. D’altra banda, el Grup de Ball de Torrent i el Grup d’Albades i Danses Els Llauradors de Torrent van oferir el seu espectacle les vesprades de dissabte i diumenge, respectiva­ment, i mostraren al públic present un variat repertori dels balls i les cançons populars tradiciona­lment lligades al folklore valencià. La plaça d’Antonio Panes va ser l’escenari per als tallers d’animació infantil i un espectacle teatral que van completar aquestes dues jornades festives de celebració de la setmana cultural.

Finalment, l’Auditori va iniciar divendres un cicle de cinema independen­t dedicat a les dones del cinema que va ocupar les vesprades de dissabte i de diumenge amb unes sessions d’entrada lliure i gratuïtes.

La falla Sants Patrons homenatja la Senyera

La vesprada de dissabte passat, membres de la comissió de la falla Sants Patrons van exercir d’amfitrions en una recepció a les falleres majors de Torrent i les corts d’honor, i a la resta de comissions falleres d’aquesta ciutat i d’algunes localitats veïnes, recepció a la qual també van ser convidats els representa­nts de la corporació municipal. El motiu d’aquesta recepció, que va tenir lloc al jardí de l’Hort de Trénor, va ser la celebració del tradiciona­l acte d’homenatge a la bandera, en el qual el president de la falla Sants Patrons i l’alcalde es van dirigir al públic present amb sengles discursos en els quals van coincidir a destacar la importànci­a d’aquest símbol, el de la Senyera, com a imatge de la identitat i la tradició dels valencians i valenciane­s.

Conclusió de la programaci­ó de la XLVIII Fira del Llibre

La plaça de la Unió Musical va ser l’escenari triat per a celebrar la 48 edició de la Fira del Llibre de Torrent, on es van dur a terme una gran varietat d’activitats d’animació i foment de la lectura, amb especial atenció al públic infantil.

Els més joves van poder triar entre diferents sessions de contaconte­s: el Gran Jordiet, Josemi Sykes i Cecilia Silva, que van animar els presents des de l’inici de la jornada; la mateixa vesprada hi hagué una tertúlia conduïda per l’associació cultural Torrent de Paraules, que va presentar el llibre Abecedario imposible, de Salomé Chulvi. La jornada es va veure amenitzada per la visita de Gerónimo Stilton -personatge de la literatura infantil, protagonis­ta i autor fictici de la sèrie de llibres que porten el seu nom- i per una activitat recreativa i d’animació a la lectura, Bicillibre­s al carrer, organitzad­a en col·laboració amb el col·lectiu Soterranya. L’agrupació Más que Tres va posar fi als actes programats per al dissabte amb Sessió de narració oral a ritme de swing & jazz, un espectacle que uneix música i històries per a contar.

A més, el dia del llibre es va celebrar amb descomptes i sortejos de llibres, presentaci­ons de novetats i signatura d’exemplars per part dels autors. Aquesta edició de la fira va seguir amb més sessions de contaconte­s i tallers infantils que es van mantenir al llarg de tota la jornada dominical; finalment, el grup Cucurucú Teatre va tancar l’agenda d’aquesta fira amb Animalades, una peça creada per a fomentar la lectura i la reflexió.

 ?? ?? Espectacle de ball i música
Espectacle de ball i música

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain