Nou Torrentí

“El 9 d’Octubre és un dia perfecte per a donar visibilita­t a la nostra festa i als nostres orígens”

-

Finalment, podrem celebrar la festivitat de Moros i Cristians a Torrent, però, d’una manera atípica. Com penseu que ho aneu a viure? Vicente: Sense cap mena de dubte les celebracio­ns d’aquesta setmana no seran igual que cap festa viscuda abans, encara i així no podem queixar-nos després del temps que portem sense celebrar res. Personalme­nt, aquests dies els viuré amb intensitat i alegria per tot el que hem passat i hem de commemorar.

Nicko: No serà una celebració de Moros i Cristians com la que estem acostumats. De fet, enguany amb aquestes “no-festes” ni Vicente ni jo actuem com a capitans, sinó com a representa­nts de les nostres filaes i comparses. Diga’m que és una bona manera d’estar junts després de tant de temps, començar a parlar del futur i del que hem de fer l’any que ve, que esperem que es puga celebrar ja com toca!

S’ha decidit celebrar-ho en la festa valenciana del 9 d’Octubre, bona data!

Vicente: És una data molt simbòlica per a tota la població de la comunitat, així i com els Moros i Cristians també són una part molt representa­tiva de la nostra tradició cultural pense que és un dia perfecte per a donar visibilita­t a la nostra festa i celebrar els nostres orígens.

Nicko: Efectivame­nt, és una data molt emblemàtic­a i significat­iva. És un honor poder celebrar aquestes no-festes amb la participac­ió del 9 d’Octubre. És la millor data que podíem haver elegit! A més, enguany seré l’encarregat de dur la Senyera durant la processó cívica i per a mi és tot un orgull.

Com heu viscut aquest parèntesi sense festes?

Vicente: Primeramen­t, amb molta incertesa, per no saber quan podríem tornar a ajuntar-nos o desfilar pels carrers de nou. Després, amb moltes ganes perquè encara que siga una versió reduïda de la setmana de festes que tots coneixem, a la fi també són festes; i finalment, amb molta esperança en el futur de l’any vinent.

Nicko:

Ens va costar molt, vam mantindre la calma pensant que seria un període més curt però veient com anava les coses… però mai hem perdut la il·lusió i les ganes de poder tornar a celebrar les festes quan es poguera, i ara pareix que serà l’ocasió. Un punt de partida on tornem, a poc a poc, a la normalitat.

Després d’aquest temps de parada tornareu amb més ganes, teniu alguna sorpresa especial per a l’any que ve?

Vicente: Com a bona sorpresa poc podrem revelar de moment, però de segur podem contar-vos que intentarem fer el millor possible amb tota l’estima del món tant a la festa com al poble de Torrent.

Nicko: Encara tenim moltes coses a pensar, no ho hem volgut menejar molt fins que no veiem que les festes del 2022 siguen una realitat. Si hi ha novetats o no, encara no ho sabem, anem primer a veure quin pressupost tenim i què podrem realitzar.

Renoveu càrrecs per celebrar-ho com toca l’any que ve, com heu rebut la notícia?

Vicente: Encara som prudents. Tal com ho veig és tornar a començar altra vegada, sense oblidar tot el que hem passat però amb la mateixa il·lusió del gener de 2020. Aquest temps ha sigut un punt d’inflexió per a tots, sobretot a la indústria festera, que no sabem com haurà afectat econòmicam­ent aquest període on no s’ha pogut celebrar res. Potser això supose un replanteja­ment de la festa però ho descobrire­m amb el temps.

Nicko: Realment, la renovació de càrrecs ser farà en el Mig Any; ja ho teníem parlant des de novembre de l’any passat després de veure com estava la situació. Per tant, no ha sigut una sorpresa com a tal, però la veritat és que estic molt agraït de veure com la Federació ha tingut en compte tot açò i ens ha donat l’oportunita­t d’exercir els nostres càrrecs com a capitans quan el moment ho permeta.

Per a concloure l’entrevista, voleu enviar algun missatge a la població?

Vicente: Només animar a tot el món a què vinguen als actes, que gaudisquen amb nosaltres de les celebracio­ns de forma prudencial i segura i per últim recordar que tots junts som igual d’importants a les festes, tan festers com el públic.

Nicko:

Donar l’enhorabona pel comportame­nt cívic de tantíssima gent, en general hem sigut molt respectuos­os amb les normes i hem sabut apartar certes festivitat­s per a ara reprendre-les amb més ganes que mai. Volem que la gent gaudisca dels Moros i Cristians, que s’ho passen bé, encara que aquestes no festes no siguen massa participat­ives, però que sàpien, que tornarem amb molta més força i sobretot, pensant en tots els torrentins i torrentine­s.

 ?? ?? Nicko Magán, Capità Cristià
Nicko Magán, Capità Cristià

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain