Nou Torrentí

Saluda de l’alcalde, Jesús Ros

-

Fer Falles és fer poble, és construir la nostra identitat col·lectiva i compartir el nostre temps amb la gent que ens envolta. És retrobar-se als espais comuns, les places i els carrers, però també als casals de cada comissió, per celebrar el nostre caràcter torrentí i valencià. La nostra ciutat torna a omplir-se de sorolls, els de la nostra festa, de colors, els de la nostra ensenya, i de l’olor de pólvora que ens avisa de l’arribada de la setmana fallera.

La nostra ciutat és una ciutat oberta, integrador­a i diversa, que és capaç de conjugar també això amb les nostres arrels i tradicions, de generar en la gent un sentiment de pertinença que va més enllà d’allò purament geogràfic, que naix en els lligams d’estima i de comunitat que anem generant al llarg de les nostres vides. Aquests lligams sorgeixen d’una manera especial en les 29 comissions de la ciutat, perquè una Falla és un espai de trobada, una oportunita­t per a compartir amb la resta el nostre temps i desenvolup­ar al costat d’ells i elles un projecte compartit de comunitat. És per això que vull agrair a les nostres comissions el seu esforç i responsabi­litat, el seu compromís amb el poble i amb els fallers i falleres.

El dia de la Crida Paula i Sara, als peus de la nostra Torre, ens diguérem que ja estem en Falles, que ha arribat l’hora de celebrar la nostra terra, la nostra cultura i forma de ser. Elles saben fer-ho d’una manera especial i estic segur que disfrutara­n com mai en la vida d’aquesta setmana fallera, del caliu de la gent, de tota una sèrie d’actes i celebracio­ns que reivindiqu­en allò que som com a valencians i torrentins.

Per últim vull dirigir-me a tots els fallers i falleres de la ciutat, a vosaltres vos desitge que disfruteu d’aquest temps amb la il·lusió que ens hem guanyat, amb el sentiment que sempre ens acompanya i amb la convicció de saber-nos gent que fa poble, que fa Falles.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain