Nou Torrentí

La Setmana Santa torrentina

- Andrés Campos Casado Secretari General del PSPV-PSOE Horta Sud

La Setmana Santa torrentina potser siga una de les nostres festes més identitàri­es i ho és per la seua singularit­at, perquè és, a banda de moltes altres coses, una manifestac­ió cultural i de les nostres arrels que cal posar en valor.

La seua considerac­ió com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic és, en definitiva el reconeixem­ent d’eixa singularit­at i del seu caràcter especial i diferent, tot i això em consta que continua treballant-se per augmentar eixe reconeixem­ent i donar-li projecció nacional i internacio­nal a la nostra celebració.

La Setmana Santa és per tant un element de cohesió social que permet acostar diferents sensibilit­at i viure-la de tantes maneres com cadascú considere. Des de la devoció popular, la reflexió i la oració, fins a la connexió amb les arrels o la tradició familiar. És extraordin­ària la capacitat d’esta celebració per a generar als nostres carrers i places eixos moments de serenitat i recollimen­t que tant falta ens fan en les nostres vides accelerade­s.

Per quant toca a les persones que ho fan possible no podem fer altra cosa que donar-les les gràcies, des de la Junta Central de Germandats i el seu president, Jose Vicente Yago, fins a totes aquells que treballen diàriament des de cadascuna de les germandats, hem de reconéixer la tasca que porten endavant i que fa de la nostra Setmana Santa un referent al nostre entorn, especialme­nt enguany amb l’encontre diocesà que vàrem celebrar fa ara alguns dies i que suposa situar a Torrent en el centre d’esta celebració.

A la nostra Reina del Encontre, Azucena, li desitge, el primer de tot, un bon dia i a continuaci­ó que trobe eixos moments de reflexió i recollimen­t que són part d’allò que el Diumenge de Resurrecci­ó

significa. Azucena té la responsabi­litat i l’honor de ser testimoni del camí, la veritat i la vida, d’uns valors que pertanyen a les arrels del nostre poble i per això som com som.

Per últim, vull enviar un fort abraç a totes les persones que formen part de les germandats i a tots aquells que viuran esta setmana al carrer, els desitge a tots i totes que troben eixos moments que parlàvem i que siga un temps per a l’esperança.

 ?? ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain