Nou Torrentí

“La nostra Setmana Sa És un tresor, una joia”

Entreviste­m a la Reina i Àngel Recció i a les seues cambreres

-

Azucena Guimerá Palop, Reina de l’Encontre. És de la Germandat del Prendiment de Jesús. Té 21 anys i estudia 2ºn de carrera de Filologia Hispànica. En el seu temps lliure li agrada molt llegir, escriure, i fer esport.

Inés Palop Serrano, cambrera, té 11 anys i estudia 6é de primària. Forma part de la Germandat del Sant

Sepulcre. En el seu temps lliure li agrada dibuixar.

Per altra part, trobem a Teresa Martí Romero, cambrera, de 13 anys. Estudia 2n ESO, forma part de la Germandat Flagel·lació del Senyor i en el seu temps d’oci practica pàdel.

Després de més de 2 anys sense poder celebrar la Setmana Santa a

Torrent, què se sent poder tornar a disfrutar-la i sobretot, sent la Reina de l’Encontre 2022? AZUCENA: És una emoció molt gran; s’han anat acumulant dos anys on la situació general no ha estat molt bé i no sabíem com anava a reaccionar la gent. Ara ho estic vivint i sé que serà amb molta il·lusió i emoció.

INÉS: Ja teníem ganes, i feia ja temps que ho teníem tot planificat i ja tocava!

TERESA: Amb molta il·lusió perquè des de fa dos anys ha passat ja molt de temps i tenim moltes ganes, estem nervioses! Ja queda poquet i anem a disfrutar-ho molt.

Com heu passat aquests anys sense la festivitat?

AZUCENA: Jo és que sóc cristiana i practicant, per tant he celebrat la Setmana Santa com he pogut. He anat a missa, he viscut el que s’ha de viure a la Setmana Santa, independen­tment de la tradició que tenim ací a Torrent. Han sigut unes Setmanes Santes diferents, ni millors ni pitjors, perquè s’ha viscut tot d’una forma distinta, però sí que en casa l’hem viscut molt i hem estat molt a prop de la germandat, sobretot l’any passat i l’anterior.

INÉS: Pensàvem que faltava menys i ara, ja està ací!

TERESA: A l’espera que siga ja Setmana Santa i com queda ja tant poquet, estem cada vegada més nervioses.

D’on et ve la passió per la festa? Tens família involucrad­a també a la Setmana Santa?

AZUCENA: Des de xicoteta, inclús abans que jo nasquera, en la meua família, sobretot per part materna, s’ha viscut molt la Setmana Santa, amb el meu iaio, que ha sigut una persona molt important per a la festivitat torrentina. Jo en un any ja fou patge de la Reina que era ma tia!

INÉS: Tota la meua família som de la germandat.

TERESA: El meu pare està en la junta de la meua germandat, el meu iaio, oncle... la família de part de ma mare és quasi tota de Sant Sepulcre i ma mare, el meu germà i mon pare, som de la Flagel·lació.

Com definiries a la teua germandat?

AZUCENA: La meua germandat es defineix amb el silenci, l’actitud d’oració, de recollimen­t, i en l’austeritat. Les nostres processons, qui ho haja vist ho sap, tenen un clima de molta oració, en una actitud de penitència.

T’esperaves ser la Reina de l’Encontre? Què vas sentir? AZUCENA: Ha sigut un regal, perquè amb tot el de la pandèmia no sabia que anava a passar realment amb mi. Se m’està donant una oportunita­t que jo agrairé la resta de la meua vida. Ara és molta emoció, molta il·lusió, no m’acabe de creure que això ja estiga ahí!

Com és la vostra relació? AZUCENA: Ja les coneixia, a una més que a l’altra perquè Inés és la meua cosina; a Teresa també la coneixia de vista. Les conec de tota la vida, a Inés des que era un bebé. Estic molt contenta que siguen elles dos perquè les dues famílies hem tingut sempre molt bona relació, és un regal que estiguen elles.

INÉS: Jo molt bé sempre, és la meua cosina i la conec de tota la vida.

TERESA: Molt bé també, és molt simpàtica i molt bona Reina.

Quin és l’acte que espereu amb més il·lusió?

INÉS: El dia de l’Encontre perquè és el dia amb més festa i per tant, més feliç.

TERESA: A mi m’agraden dos dies, el Divendres Sant i el Diumenge de Resurrecci­ó. Divendres Sant perquè és una processó molt bonica, encara que acaba molt tard, i Diumenge de Resurrecci­ó perquè és la festa més important de tota la setmana.

Azucena, quants patges duràs? AZUCENA: Duré 15 patges.

Ens podies contar alguna coseta sobre el secret millor guardat, el vestit de Reina i Àngel de Resurrecci­ó? AZUCENA: És un reinvent del que s’ha vist i hem mirat molt als orígens de la tradició amb la germana de Foix, que és la va establir aquesta tradició. És una vista al passat i als orígens de la festa.

S’exposarà el vestit en l’Antic Mercat de Torrent, al costat de la Torre, el dia 13 d’abril, dimecres Sant, i estarà exposat fins al dia gran.

Unes paraules per als torrentins i torrentine­s.

AZUCENA: El que tenim a Torrent és un tresor i és una joia, i més en un poble tan gran que acull tant la tradició i la reivindica. Una festa o tot el món té cabuda, on hi ha espai per a tots, molt diversa. Crec que enguany, després de tot el que hem passat, és un bon any per a reivindica­r el que tenim a la ciutat i per a mostrar la festa tan bonica que tenim ací.

INÉS: Després de dos anys d’espera, es viurà més intensamen­t.

TERESA: I amb més il·lusió, perquè després de tant de temps ja teníem ganes!

 ?? ?? Teresa Martí, Azucena Guimerá i Inés Palop, respectiva­ment
Teresa Martí, Azucena Guimerá i Inés Palop, respectiva­ment
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain