Nou Torrentí

“És una emoció molt gran, un sentiment especial, poder tornar als nostres carrers tota la germandat”

Entreviste­m a Francisco José Silla Agustí, President de la Germandat Oració de l’Hort, pel 75é aniversari de la Germandat

-

Després de més de 2 anys sense poder celebrar la Setmana Santa a Torrent, què se sent poder tornar a disfrutar-la?

M’agradaria matisar una cosa: sí que hem celebrat la Setmana Santa participan­t en els diferents actes, en les parròquies a les quals pertanyem cada germandat. A causa de les restriccio­ns sanitàries, és de veres que no s’han fet les tradiciona­ls cercaviles procession­als. Dit açò, és una emoció molt gran, un sentiment especial poder tornar als nostres carrers tota la germandat i poder fer pública la passió, mort i resurrecci­ó de Nostre Senyor.

Com heu passat aquests anys sense la festivitat?

Molt tristos, encara que no hem deixat de celebrar individual­ment en les nostres parròquies, però així i tot faltava poder ajuntar-nos més gent i per descomptat, en germandat, en els locals socials i en les diferents processons generals desfilant pels carrers del nostre poble, s’ha trobat a faltar.

Encara que el vostre 75é aniversari fou l’any passat, esteu realitzant una sèrie d’activitats per a celebrar-ho. Quines heu realitzat i quines falten per realitzar?

L’any passat començàrem en una celebració eucarístic­a d’acció de gràcies, també férem una conferènci­a a càrrec de fra Martín Alexis, dominic del convent de El Vedat. Hem fet un concert de música sacra, en el que intervenie­n entre altres diferents membres de la germandat. I enguany, per a finalitzar, hem fet una altra celebració eucarístic­a en acció de gràcies pel 75 aniversari, férem també un dinar de germanor, i hem preparat un pendrive en una breu història de la germandat en diversos vídeos que repleguen un poc els 75 anys d’història que hem viscut.

Quina és la història de la vostra germandat i com ha evoluciona­t fins ara?

Naix en una reunió d’amics, joves de 18 o 19 anys, el Diumenge de Rams de 1946 en el Cercle Catòlic, i anà prenent cos durant eixa Setmana Santa, fins al punt, que el Diumenge de Glòria tenien formada una junta directiva provisiona­l, formalitza­nt la creació en maig d’eixe mateix. Estatuts, vestimenta i decidiren agarrar el moment de la passió de Jesús en l’hort de Getsemani, d’eixa manera anirien desfilant els primers. Anat creixent a poc a poc, des del primer any que ni teníem pas, ni teníem banda, fins ara que ja tenim una banda de tambor, cornetes i gaites prou consolidad­a.

Unes paraules per a convidar a aquella gent que no coneix la Setmana Santa torrentina a disfrutar-la.

La veritat és que si no coneixen la Setmana Santa torrentina, no poden deixar de vindre, ja que és molt original, començant pel respecte en què es fan totes i cadascuna de les processons, tant pels germans que processen, com per la gent que està veient les processons. No es poden perdre els distints encontres que tenim, començant pel Diumenge de Rams i passant per les distintes processons en commemorac­ió de la passió que es realitzen durant la setmana, el Via Crucis, la processó del Divendres Sant, el Sant Soterrar, en el que processen totes les germandats de Torrent cronològic­ament. I per descomptat, el Diumenge de Glòria, en l’Encontre Gloriós, en el que participa sempre una jove del poble que és l’Àngel de la Resurrecci­ó i que ve des de La Reina Germana, que havent passat per Torrent i en agradar-li tant va voler que tots els anys hi haguera una jove torrentina present en el Diumenge de Resurrecci­ó que la recordara.

 ?? ?? Eucaristia del 13 de març, en la fotografia: l’actual junta directiva, els consiliari­s, les diferents reines de la germandat durant aquests 75 anys, el president de la J.C.HH.SS., la reina 2022 i el germà major suprem 2022
Eucaristia del 13 de març, en la fotografia: l’actual junta directiva, els consiliari­s, les diferents reines de la germandat durant aquests 75 anys, el president de la J.C.HH.SS., la reina 2022 i el germà major suprem 2022
 ?? ?? Celebració del 75é aniversari
Celebració del 75é aniversari
 ?? ?? Francisco José Silla Agustí
Francisco José Silla Agustí

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain