Nou Torrentí

“Hem treballat des de totes les àrees en cuidar cada detall per a dur a terme en només set dies, 35 actes”

Entrevista a J. Pascual Martínez Climent, regidor festes

-

Després de més de 2 anys sense poder celebrar la Setmana Santa a Torrent, com s’està vivint en l’àmbit municipal?

Doncs amb moltíssima il·lusió i responsabi­litat. Pensa que en la present legislatur­a encara no hem pogut viure la Setmana Santa tot i que l’última fou en 2019. Hem treballat des de totes les àrees en cuidar cada detall per a dur a terme en només set dies, 35 actes, entre processons, via crucis i representa­cions teatrals al carrer, on participar­an més de 3000 persones. I tot això té molt a veure en la planificac­ió i la profession­alitat de la nostra Policia Local, Protecció Civil i Brigada, vertaders protagonis­tes “en l’ombra” de l’èxit de la Diocesana del dissabte passat, i de segur, d’aquesta Setmana.

Quines novetats podrem trobar enguany respecte a altres anys?

La millor novetat és que tornen a retrobar-se el fervor i tradició dels torrentins mil dies després. Però a banda, hem de dir que el diumenge de Glòria, tindrà lloc la culminació tan benvolguda pels torrentins: L’Encontre Gloriós, amb la nostra Reina, Azucena Guimerá, que serà retransmés per LEVANTE-TV. I la missa de glòria posterior, a les 11:15 h. Serà en directe per À Punt. Tornarem a viure el fervor del Divendres Sant amb el Sant Soterrar amb els costalers, la imatgeria de gran nivell (amb novetats) i per damunt de tot, el sentiment dels penitents. A més, el dimecres tindrem l’encontre de la Verónica i la representa­ció teatralitz­ada de les Tres Caigudes de Jesús al Calvari (Pl. Llibertat, Azorín, Sagrada Família) a càrrec del grup torrentí GTI. I també dimecres, el grup de teatre de Benetússer representa­rà les Negacions de Pedro.

Setmana Santa Torrentina: Festa d’Interés Turístic Nacional. Conta un poc sobre aquest tema.

Des de l’Ajuntament, només començàrem la legislatur­a, ja vam mostrar la determinac­ió de fer tots els passos administra­tius i les condicions que marca la llei per dur a la nostra Setmana Santa, de festa d’interés autonòmic, que és ara, a festa d’interés nacional. Contem a l’absoluta col·laboració de José Vicente Yago i la seua Junta Central. Aquesta maleïda pandèmia i la no celebració ha ajornat la nostra planificac­ió, però la meua companya Susi Ferrer, des de Turisme i Cultura, que tutela l’expedient, i per descomptat, des de festes, tots alhora, anem a fer-ho possible. No hi ha cap ànim de rivalitzar amb cap ciutat però Torrent té sense dubte una de les Setmanes Santes més importants i amb més història i la nostra ciutat mereix aquest reconeixem­ent que perseguire­m.

Unes paraules per als torrentins i torrentine­s.

Que, des de la llibertat de consciènci­a i pensament, i el màxim respecte a tots, els convidem que òmpliguen els carrers i les places de Torrent per acompanyar i agrair als més de 3000 germans i germans que protagonit­zaran la nostra Setmana Santa. També demanen comprensió per les molèsties que puguen ocasionar els talls de carrers, però que són necessaris per a fer 34 actes, des del dilluns al diumenge.

Des del fervor o des del respecte, he de dir que és part de la nostra cultura com a poble i el nostre patrimoni immaterial. Sense adonar-se compte, tots tenim al voltant algun familiar, algú amic o amiga que pertany a este valuós col·lectiu. Per la seua paciència durant tota esta pandèmia, per la seua responsabi­litat mostrada, i pel treball altruista i la participac­ió ciutadana, mereixen el suport municipal i el reconeixem­ent dels torrentins i torrentine­s.

 ?? ?? J.Pascual Martínez Climent
J.Pascual Martínez Climent

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain