Nou Torrentí

Les nostres festes

- Andrés Campos Casado Portaveu Grup Municipal Socialista

Els torrentins i torrentine­s, el poble valencià som gent de celebrar, tenim un caràcter mediterran­i que ens fa eixir al carrer per a compartir amb el nostre veïnat els dies calorosos d’estiu i les seus nits especials. La nostra forma de ser, la d’eixir a la fresca ens defineix, és la d’un poble treballado­r que espera tot un any per a retrobar-se, al poble o al secà, en les desenes de celebracio­ns que s’escampen pels barris i urbanitzac­ions.

Des de l’equip de govern tenim dos prioritats en l’àmbit festiu i cultural, d’una banda que arribe a tot el món, a tots els barris, als menuts i als majors, a diferents estils i formes d’entendre la festa, des de la música i el ball, als comediants i les activitats infantils. D’altra banda ens marquem com a objectiu donar suport a les entitats festives, culturals i associativ­es que li donen vida al nostre poble, començant per la Federació de Moros i Cristians -enhorabona a Xavi i al seu equip pel treball i l’esforç que estan fent-, fins a les cases regionals i les diferents associacio­ns.

Les festes són, a la seua manera un motor de canvi, d’intercanvi social, són la extraordin­ària oportunita­t de compartir el nostre temps amb la gent que ens envolta, conéixer a l’altre i viure en societat. La història de la nostra ciutat ens ho demostrat en alguna ocasió, quan el ball s’ha convertit en un element revolucion­ari, en una demostraci­ó de que les festes són sinònim de llibertat i això a alguns no els agrada.

Les festes són sinònim de llibertat perquè són un espai on l’humor, la sàtira, la diversió, permiteixe­n separar les barreres que massa voltes construïm al nostre voltant. Un bon amic i mestre d’esta ciutat, parla sempre de la nostra condició de codependen­ts, de la certesa que no som res si no ho som amb l’altre, juntament amb els demés. Les millores coses que tenim són sempre compartide­s amb la resta, i per això vull aprofitar estes línies per a desitjar-vos a tots i totes un bon estiu, compartit amb la gent que estimeu, fent festa i fent poble.

 ?? ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain