Nou Torrentí

L’Horta arriba als 22 milions per als seus municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

-

La corporació ha entregat ja enguany més de 16 milions als ajuntament­s de les dos comarques i aprovarà altres 5,4 milions al juliol per a aconseguir una xifra històrica des de la creació del Fons

Els municipis de l’Horta Nord es repartiran 2.586.000 euros i els de l’Horta Sud 2.879.000. Paterna i Torrent superen els 200.000 euros

Els municipis de l’Horta rebran abans de finalitzar l’estiu altres 5,4 milions d’euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit més de 16 milions d’euros enguany entre els ajuntament­s de les dos comarques. L’Horta Nord té assignats 2.586.000 euros i l’Horta Sud 2.879.000 en esta tercera i última entrega de l’aportació anual de la Diputació al Fons, la qual cosa eleva a 22 milions d’euros l’assignació de la corporació provincial als ajuntament­s de l’Horta. Paterna, a l’Horta Nord, i Torrent, a l’Horta Sud, rebran 210.000 i 218.000 euros respectiva­ment, mentre que Burjassot, Alboraia, Moncada i Puçol, a l’Horta Nord, i Mislata, Aldaia, Manises, Xirivella, Alaquàs, Catarroja, Paiporta, Quart, Picassent, Alfafar i Silla, a l’Horta Sud, tindran una assignació superior als 150.000 euros.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntament­s de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplic­a la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalita­t.

Esforç inversor

La Diputació quadruplic­a també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançamen­t municipal que permet als consistori­s destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntament­s, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialme­nt els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferèn­cies directes als municipis s’han incrementa­t en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistori­s i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjuntura­ls com és hui el de la inflació”.

 ?? ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain