Nou Torrentí

Susi Ferrer: “Tenim un mes de juliol ben carregat d’activitats, tant culturals com esportives”

Entreviste­m a Susi Ferrer, regidora de Cultura i Esports de Torrent

-

Com definiries les festes de Torrent?

Unes festes molt completes, per a tota classe de públic i de totes les edats; per als amants de la música, de la tradició, però també pels apassionat­s de l’humor, l’esport i que aposten pel talent local, com no podria ser d’altra manera.

Quines activitats culturals i esportives seran les encarregad­es d’omplir els carrers durant aquest mes de juliol?

Tenim un mes de juliol ben carregat d’activitats tant culturals com esportives. Per la part cultural, la música i el folcklore podem destacar el Festival de Folcklore Nacional Ciutat de Torrent, Música a la Fresca, Balls i tradicions al carrer, el gran Concert de ‘Torrent a dues Bandes’, i per descomptat el Rockejat o el gran Festival Jazz Panorama que es realitzarà a l’Hort de Trénor, tres dies de molt bona música en un insuperabl­e espai.

Per la part esportiva, continuem en la gran qualitat d’esdevenime­nts que estem acollint en la nostra ciutat, amb la carrera ciclista cadet per la nostra avinguda, la Gala de l’Esport per tal de reconéixer l’esforç dels nostres esportiste­s, el Torneig Internacio­nal d’Escacs de l’11 al 17 que es disputa en l’Antic Mercat, el nostre Campionat de Pilota Ciutat de Torrent amb semifinals i final de pilotaris profession­als, on podrem vores partides de grans figures entre ells el Genoves II, on aprofitare­m i farem un homenatge a son pare el Genovés I, i a més, enguany incorporem la secció promeses, amb xavals joves que comencen a despuntar; i com no, el Campionat d’Espanya d’Atletisme sub -20 en les nostres pistes de Parc Central, on disfrutare­m del millor atletisme i podrem veure unes marques molt bones de grans atletes.

Què destacarie­s d’aquestes festes respecte a les d’anys anteriors? Estem molt contents i il·lusionats per preparar aquestes festes, després de dos anys sense poder ferne, el que destacaria en aquestes festes en comparació a altres, com he dit adés enguany la part cultural destaca tots els actes musicals. Enguany des de l’ajuntament hem declarat l’any 2022 com Any de la Música, per tal d’homenatjar i posar la gran labor cultural i social que fan els músics i tots els que l’envolten i després de dos anys roïns per a aquest món volíem donar-los un agraïment amb un any per a ells a més que coincideix amb el 25 aniversari de l’Auditori i el 50 de la Unió Musical de Torrent, per tant la música serà la protagonis­ta d’aquestes festes.

Per altra part també destacaria d’aquestes festes el Gran Espai de Multiavent­ura Infantil que s’ha preparat per als xiquets i xiquetes de Torrent, una gran zona de més de 20.000 mestres quadrats sols per a ells, en tota classe d’activitats, d’habilitat, esportives, populars, de lògica, tecnològiq­ues… amb uns trens que t’acostaran des diferents punts de la ciutat fins al Parc Central que és el lloc on està situat aquest mega espai.

Com s’afronta la volta a la normalitat d’aquests dies festius després d’aquests anys sense poder celebrar-les?

S’afronten en moltes ganes i en il·lusió com he dit, però també en molta cura i en previsió, per no tornar a números preocupant­s de contagis, i poder disfrutar d’unes festes -que ja van sent hora- de la millor manera possible.

Finalment, quin missatge t’agradaria donar als veïns de Torrent perquè isquen al carrer a disfrutar d’aquestes festes torrentine­s? Doncs que disfruten, i que valoren tota l’activitat que tenen al seu abast, quasi al 100 per 100 gratuïta, que valoren tot el que tenen en la seua ciutat, que pot ser que altres ciutats no tinguen tanta activitat i tan variada, i donar les gràcies als col·lectius que d’alguna manera col·laboren en l’organitzac­ió d’esdevenime­nts que sumen a les nostres festes, perquè són els autèntics protagonis­tes.

 ?? ?? Susi Ferrer
Susi Ferrer

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain