Nou Torrentí

Xavi Santamaría: “Després de quasi tres anys, anem a viure al 100% la nostra festa!”

Entreviste­m a Xavi Santamaría, president Federació Moros i Cristians de Torrent

-

Primer i abans que res, com vas a viure aquesta tornada de la festa de Moros i Cristians a la ciutat? Ja que encara que a octubre se celebrarà algun acte, ara és quan podrem tornar a disfrutar de la festa com toca. Vaig a viure-la al 100%, perquè tenim molts actes pendents per a disfrutar, així com les filaes i comparses amb les seues activitats de tota classe.

Ens podries contar quins nous projectes han posat en marxa la Federació per a aquesta festa?

El principal projecte que hem posat en marxa és el Castell, l’emblema principal que a partir d’ara representa­rà les festes de Moros i Cristians

a Torrent.

Tinc prous projectes nous en ment per a fer però el meu mandat s’acaba en novembre, per tant estarà un poquet complicar de dur-los a terme. Però si per alguna cosa tornara o continuara de President, ja parlaríem dels nous projectes que tinc pensats.

Què novetats ens espera en el dia del Pregó? I en l’Entraeta?

Canvia un poquet el sistema. L’ofrena és a les 18.30 h, tenim el pregó fet pel pregoner, Arturo García, que és el que sempre ens ha elaborat els Parlaments. I després es tornarà a fer com antigament, la cercavila fins a arribar a la residència. També el dia del pregó serà el Sopar del Fester, acompanyat per una xaranga que donarà vida a aquest primer dia de festes.

Respecte a l’entrà, les filaes i comparses tenen moltes novetats i trauran alguna coseta que sorprendrà molt.

Com animaries a la població torrentina a què isca a disfrutar de la festa?

A la població torrentina s’ha d’animar ben poc, perquè tenim tots i totes moltes ganes de festa i de Moros i Cristians, perquè ja fa quasi tres anys que no ho celebrem.

 ?? ?? Xavi Santamaría
Xavi Santamaría

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain