Nou Torrentí

Un 9 d’octubre per als valencians

- Xavier Martí Representa­nt de Compromís en el Consell d’Administra­ció d’Aigües de l’Horta Amparo Folgado Tonda Portavoz del Partido Popular del Ayuntamien­to de Torrent

Arribem a octubre i, com no podia ser d’una altra forma, la Comunitat Valenciana es troba immersa en la celebració del seu dia, el dia de Sant Dionís, el dia de tots els valencians, el dia de la Comunitat Valenciana, el nostre 9 d’octubre. El dia en què commemorem un bagatge, una història, un camí recorregut junts, com un poble unit, en sentiment, en trellat, en un passat i present compartit, ple d’esforç, treball i fe en les moltes qualitats d’esta terra i els seus ciutadans. En un futur, si des dels diversos governs es confia en la Comunitat, ple d’èxits i reptes esperançad­ors.

Però este futur es veurà compromés si, com succeix ara, els que ocupen llocs de govern recelen del projecte comú, de la vàlua de la nostra Comunitat i que no som menys que altres territoris. Si en conte de comparar-nos fins a l’avorriment en la resta, centrem els nostres esforços en desenvolup­ar les nostres potenciali­tats, en saber triar què és el millor en cada moment per a la societat valenciana, oblidant el sectarisme i la tossuderia derivada d’una lluita política. No hi haurà millor celebració del 9 d’octubre que posar als valencians en el centre de les polítiques dels governs anomenats del canvi.

Este 9 d’octubre, com en els últims anys, tant Torrent com la Comunitat Valenciana, concorren a esta festivitat en governs que tenen entre els seus objectius, menys als ciutadans, qualsevol cosa. Cadascun d’ells per uns motius, un per agradar al seu cap nacional i un altre per a satisfer les seues ànsies de grandesa, però que tenen el mateix resultat: que la festa, o no tan festa, la paga la ciutadania, la societat, com a gran oblidada de les polítiques del PSOE. Per això, este 9 d’octubre, els torrentins celebrem molt, però ni molt menys els governs que estos últims anys ens han tocat. Enguany pot, i deu, ser l’últim en el qual es celebre un 9 d’octubre allunyat dels valencians, l’últim en el qual anhels d’altres territoris tinguen cabuda en el dia a dia de la Comunitat Valenciana, l’últim en el qual la ciutadania valenciana queda en un segon pla. Des del PP apostem per la nostra terra, pels seus veïns, per la nostra idiosincrà­sia, per un futur de convivènci­a i respecte a este projecte comú. El projecte de tots els valencians.

 ?? ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain