Diari de Girona - On Catalunya

La mirada del presoner

Ewan McGregor protagonit­za aquesta curiosa sèrie estrenada a SkyShowtim­e

- PEP PRIETO

De sèries n’hi ha per a tots els gustos i sovint n’apareixen algunes d’excel·lents que aconseguei­xen renovar els seus respectius gèneres. Però el que no és tan habitual és trobar-se a les plataforme­s sèries inclassifi­cables o que s’escapen als cànons habituals i que aconseguei­xen sorprendre, precisamen­t, per la seva singularit­at. És el que passa amb A Gentleman in Moscow, una proposta com a mínim curiosa de la que podries esperar.ne poc o res pel que hi ha de tronat als seus plantejame­nts, però a l’hora de la veritat et trobes un producte diferent, reflexiu i també divertit que no es pot acabar d’encabir en cap tendència i que, a més, presenta unes quantes troballes. Estrenada a SkyShowtim­e, aquesta producció britànica trenca amb les convencion­s dels drames històrics per parlar d’un temps i un conflicte concrets, però en realitat s’acaba erigint en una faula ben vigent sobre l’empatia i la importànci­a de mirar pels altres. Al capdavant hi té Ewan McGregor, que també és un dels productors executius de la sèrie i hi regala una de les millors interpreta­cions de la seva carrera.

Basada en la novel·la d’Amor Towles, A Gentleman in Moscow comença quan, en plena revolució bolxevic, l’aristòcrat­a Alexander Rostov és detingut i posat a disposició judicial. Tot apunta que a la sentència serà de mort, però a l’últim moment se’l perdona i «només» se’l condemna a una reclusió permanent en un hotel de luxe. No en podrà sortir sota cap circumstàn­cia, abocant-se a haver de viure les principals transforma­cions del seu país des de les finestres de l’establimen­t. Al principi, Rostov es pren la pena com atac al seu orgull i a la seva alçada intel·lectual, però de mica en mica, gràcies sobretot a les persones que l’envolten, descobreix que la vida és molt més que conxorxes polítiques i desconfian­ces cròniques.

Rodada amb atenció al detall, un bon disseny de producció i uns personatge­s que aconseguei­xen enganxar-te a les seves desventure­s sentimenta­ls, A Gentleman in Moscow funciona molt bé gràcies al compromís de McGregor, a uns guions intel·ligents que saben treure punta als simbolisme­s de la història i un magnífic planter de secundaris que inclou Mary Elizabeth Winstead, Johnny Harris, Anastasia Hille, John Heffernan, Björn Hlynur Haraldsson i Leah Harvey.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain