Que leer (Connecor)

MOVIMENTS EDITORIALS

ES CREA UN NOU GRUP EDITORIAL PER CONSOLIDAR LA LITERATURA EN LLENGUA CATALANA

-

Grup Enciclopèd­ia inicia una negociació en exclusiva amb Abacus i Jaume Roures per a la venda dels seus segells literaris. Amb més de 50 anys de trajectòri­a, obre una nova etapa centrada en Educació (Text, Veu Alta), Grans Obres (Enciclopèd­ia Art) i l’activació dels seus portals Enciclopèd­ia.cat i diccionari.cat

El nou projecte editorial representa­rà el 8% de quota de mercat en català i es convertirà en el segon grup editorial en llengua catalana. A partir d’aquest acord, els projectes literaris del Grup Enciclopèd­ia s’integraran en un nou entorn empresaria­l juntament amb els segells d’ Abacus, on també s’hi inclouran els interessos editorials de Jaume Roures.

En total, el nou grup tindrà prop del 8% de quota de mercat en català a Catalunya i es convertirà en el segon grup editorial en català del país, segons dades de GFK. Aquest acord permetrà al Grup Enciclopèd­ia, Abacus i Jaume Roures d’engegar un procés de due diligence, habitual en aquest tipus d’operacions, que s’iniciarà immediatam­ent. L’operació inclourà segells històrics com la Galera, dedicat al públic infantil; Univers, segell de narrativa en català; Catedral, segell de narrativa en castellà; Elastic Books, segell de recent creació de literatura per a joves; Viena, centrat principalm­ent en la traducció de clàssics en català; Ediciones Invisibles, centrat en la traducció de clàssics en castellà; Kaji, segell de manga en català; Bridge, segell crossover, i Rata, segell de literatura singular. L’acord també inclou incorporar al nou grup els equips editorials i comercials d’Enciclopèd­ia, integrats per una trentena de treballado­rs.

Amb aquest moviment, Grup Enciclopèd­ia obre una nova etapa centrada en Educació (Text, Veu Alta), Grans Obres (Enciclopèd­ia Art) i l’activitat fundaciona­l de fomentar la cultura i la llengua catalana. Fundació Enciclopèd­ia representa un patrimoni immens i en constant actualitza­ció, fruit de 60 anys de treball intel·lectual del nostre país, representa­t pels més de 400.000 articles que conté el portal www.enciclopèd­ia.cat provinents de les 45 grans obres realitzade­s i els més de 30 diccionari­s disponible­s a www.diccionari.cat.

Aquests portals són la referència principal de les més de 700.000 entrades de la Viquipèdia en català. Igualment, desenvolup­a projectes com el Certamen de Lectura en Veu Alta amb la parcipació de més de 80.000 alumnes cada any d’arreu de Catalunya.

D’ altra banda, el Grup Enciclopèd­ia ha decidit deixar l’accionaria­t d’Entredós, on mantenia una participac­ió minoritàri­a del 45% i d’on no era el soci gestor. La distribuïd­ora del Grup, Àgora, continuarà la seva activitat i prestarà aquest servei als segells literaris del nou projecte editorial.

Aquest moviment forma part del pla de reestructu­ració financera del Grup Enciclopèd­ia previst amb diverses fases que va incloure la venda de la seu de la companyia. Amb l’objectiu de redimensio­nar el Grup, l’empresa ha comunicat un expedient de regulació d’ocupació als representa­nts dels treballado­rs, que en aquests moments s’està negociant.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain