Que leer (Connecor)

MOT FESTIVAL

-

La desena edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, va posar el punt i final a l’edició d’enguany aquesta tarda a Girona amb un total de 1.800 assistents que es van apropat a les comarques gironines per a participar i reflexiona­r en les diverses converses programade­s. El festival, comissaria­t pel crític literari Xavier Pla, va acollir fins a quaranta autors nacionals i internacio­nals que, sota el lema «Des de dins. La literatura i el jo», han conversat i reflexiona­t sobre les diverses formes literàries del «jo».

El MOT és un festival de literatura que se celebra a Girona i Olot durant dues setmanes consecutiv­es cada primavera. De festivals de literatura n’hi ha molts, però el que distingeix el MOT és la combinació única de proximitat i qualitat: proximitat entre públic i autors convidats, aconseguid­a gràcies a les seus de mida mitjana i a l’aforament limitat, i a l’alta exigència en la qualitat de les propostes literàries. nguany, el MOT ha acollit entre les dues ciutats 12 converses i 2 Ver-MOT amb la participac­ió d’una quarantena d’autors provinents de diversos indrets com Buenos Aires, Medellín, Barcelona, Nova York o París. Entre els escriptors destacats que han participat al MOT s’hi troben Sergi Pàmies, Marta Marín-Dòmine i Hector Abad Faciolince, entre d’altres.

Les directores del MOT, Judit Badia i Glòria Granell, han destacat que ha estat «una edició amb un contingut excel·lent que ha explorat i reflexiona­t entorn les múltiples mirades del jo. S’ha tractat el tema a partir de converses que s’han complement­at gràcies a la mirada del comissari, Xavier Pla. Una edició, que ha estat el colofó perfecte d’aquests 10 anys de festival, i que mostra com el MOT s’ha consolidat com a referent del sector, comptant amb una complicita­t plena per part del món editorial, llibreries, bibliotequ­es, autors i autores, i ciutadania.»

A més a més, també cal destacar altres activitats que s’han fet en el marc del MOT 2024 com el MOT escoles i el Motins en els quals hi han participat 280 alumnes de centres educatius d’Olot i Girona.

Enguany el MOT ha celebrat aquest desè aniversari amb una trajectòri­a en la qual el festival ha aconseguit posicionar-se com un referent dels festivals literaris a Catalunya. Durant tots aquests anys, el MOT ha acollit un total de 150 converses formades per 383 autors i intel·lectuals de referència d’arreu del món. Converses que es poden recuperar i gaudir íntegramen­t al canal de YouTube oficial del festival MOT.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain