Sport

“INSERsport és com una segona escola, però més pràctica i divertida”

-

Tot i comptar amb un extens bagatge al sector arbitral, Josep González s’ha estrenat aquest any en la formació de nois i noies en risc d’exclusió social. Ho ha fet mitjançant el curs d’arbitratge de futbol sala que INSERsport i la Federació Catalana de Futbol Sala han posat a disposició dels interessat­s a Premià de Dalt des del 12 de març al 18 de juny, i que buscava inquilí a l’aula.

“Les situacions personals afecten molt aquests nois. Ser divertit i premiar-los pel que fan és la clau perquè et segueixin”, explica González, que ha sabut connectar amb els seus deixebles i motivarlos a aprendre. La seva tasca no ha passat desaperceb­uda entre els seus alumnes. L’Alejandro, de 16 anys, valora enormement el “dinamisme” amb què el Josep imparteix les classes, tot preservant sempre la voluntat d’“aprofundir en conceptes i normes, fent d’INSERsport una segona escola, però més pràctica i divertida”.

ESTRUCTURA HUMANA Un dels elements que permet al Josep fer la feina amb seguretat és l’estructura humana que envolta el projecte. En aquest sentit, Adrià, alumne de la formació i propietari d’un bar amb només 19 anys, ha volgut ressaltar la tasca del servei de psicòlegs, que li ha permès aprendre “tècniques essencials per a portar un negoci, com el lideratge, la motivació o la autoconfia­nça”.

Així mateix, l’Abderrahim, de 16 anys, també assegura trobar-se molt satisfet en una instrucció a la qual s’ha inscrit amb l’objectiu “d’aportar diners a una economia domèstica supeditada al pare, de qui depenen fins a cinc persones”. Un cas similar al de l’Ayoub, de 17 anys, que va buscar en INSERsport “una sortida laboral ràpida i viable” per contribuir a casa.

A poc temps per acabar la formació, Josep González veu els seus nois preparats per passar l’examen: “Jo ja els he parlat del reglament, hem fet teoria i pràctiques... ara els toca a ells demostrar que poden fer-ho”.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain