Sport

La FCP bat el rècord d'inscripcio­ns d'equips

-

ALTRES ESPORTS

L'hoquei patins català no ha tocat sostre encara, com demostra el fet que de cara a la següent temporada s'ha tornat a batre el rècord d'inscripcio­ns d'equips. Una vegada finalitzat el termini d'inscripcio­ns, s'ha constatat un augment de 125 equips nous, arribant a un total de 1.299 equips, una xifra que arribarà fins als 1.330 després de la inscripció dels equips de categoria Veterans. La bona salut de l'hoquei patins queda demostrada amb què el creixement ve per baix, per la base: hi haurà un total de 20 equips més de categoria Prebenjamí, 15 de categoria Benjamí i 22 de categoria Aleví. Òscar Saldaña, responsabl­e del Comitè Català d'Hoquei Patins, posa en valor el fet que no es tracta d'un creixement conjuntura­l, sinó estructura­l i amb una base sòlida: “Cada vegada som més equips però en categories de Prebenjamí, Benjamí, Aleví i també en femení base. L'hoquei català, doncs, gaudeix de bona salut i es consolida com el tercer esport d'equip a Catalunya.”

I és que de cara a la temporada vinent el nombre d'equips femenins s'ha disparat, assolint els 204 equips, que en són 45 més que aquesta temporada finalitzad­a. Per a Quim Pastor, secretari general de la FCP, és una dada molt positiva: “Si afegim les més de 2.000 llicències femenines d'aquesta temporada, podem dir que ens trobem en el moment òptim de la tendència alcista que de forma sostinguda s'ha produït en els darrers anys. Per fi, cada vegada són més els clubs que es plantegen fer equips femenins, més enllà dels mixtos.”

Segons Pastor, “l'augment no només és quantitati­u. Podem afirmar que a Catalunya tenim les millors jugadores del món, i això suposa un valor qualitatiu que dóna prestigi a les competicio­ns d'hoquei femení del nostre país” La quantitat final d'equips es veurà repartida en 192 equips sèniors masculins, 61 equips sèniors femenins, 903 equips de categories base mixtes, i 143 equips femenins base. Les dues úniques categories que tindran menys equips respecte a la temporada 2021-2022 són la categoria Júnior (-2) i Infantil (-3).

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain