Sport

Àngel Biosca, premi Llegendari Vicens Puigdomene­ch 2022

-

▄ El moment emotiu i destacat de la gala va ser l'entrega del Premi Llegendari Vicens Puigdomène­ch que va recaure, a títol pòstum, en Àngel Biosca en reconeixem­ent a la seva llarga trajectòri­a en el món del voleibol i destacant els anys de dedicació a aquest esport a les Terres de Lleida. Una trajectòri­a reconeguda per tothom dins el món del voleibol, ja que s'hi va dedicar en cos i ànima, convertint-se en un pioner i un referent que va arribar a crear un equip federat a l'escola Claver.

L'Àngel va morir l'estiu del 2013 quan s'havia d'incorporar al Balàfia Volei, que tot just s'acabava de crear, per treballar la branca de voleibol masculina, però no va poder ser. Tot i així, la llavor del seu projecte va continuar ja que el seu equip cadet es va quedar al Balàfia Volei i aquest va ser el tret de sortida al treball que el club lleidatà a realitzat fins ara.

Xavier Solé, professor i entrenador del voleibol a l'escola Claver i amic i company de l'Àngel, va ser l'encarregat de recollir el premi. Després dels agraïments a la federació pel premi i al Balàfia per proposar-lo com a candidat, va recordar la figura de Biosca com a professor i gran formador de persones destacant que `ell no deia mai el que feien malament els seus alumnes o jugadors sinó que sempre els ensenyava com fer-ho millor'. També va estar present Vanesa Ortega, presidenta del Balafia Volei, club que ha proposat a Àngel Biosca com a candidat a aquest guardó.

 ?? //DAVID RAMÍREZ ?? M. Zamora, V. Puigdomene­ch, V. Ortega i X. Solé
//DAVID RAMÍREZ M. Zamora, V. Puigdomene­ch, V. Ortega i X. Solé

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain