Sport

Eduard Torrent deixa d'arbitrar a la Superlliga

-

El col•legiat català Eduard Torrent, un dels més veterans de la Superlliga, posarà punt i final a la seva trajectòri­a com a àrbitre a l'elit del voleibol espanyol quan finalitzi aquesta temporada. Amb pràcticame­nt mig miler de partits arbitrats a la Superlliga a les seves esquenes, Torrent s'ha caracterit­zat per ser un àrbitre respectat amb la seva metodologi­a de treball.

Torrent, que va començar a arbitrar l'any 1986, va ser escollit com a col•legiat de la màxima categoria del voleibol espanyol just deu anys després, el 1996. En aquest temps ha assolit grans fites com l'arbitratge a la Copa de la Reina de la temporada 2011-2012, la final de la Superlliga Femenina de la campanya 2013-2014 i la seva presència de forma anual als Circuits Nacionals de Vòlei Platja J&B i Movistar.

Fora de les pistes, i després de gairebé 40 anys d'arbitratge, Torrent també ha tingut una carrera extensa i prolífica. El col•legiat català va exercir com a delegat de la CTARJ a Girona durant cinc temporades (1991-1996) per assolit tot seguit al presidènci­a de la CTARJ fins la temporada 2002-2003. “Vaig establir el sistema de circulars i normes orientador­es, a més d'incidir en la formació d'àrbitres per unificar criteris”, apunta Torrent. L'àrbitre va tornar a la presidènci­a del comitè d'àrbitres de nou l'any de la pandèmia, on segueix amb l'idea de millorar el nivell arbitral i tractant de fer créixer el col•lectiu. Eduard Torrent ha deixat un llegat a la Federació Catalana de Voleibol, doncs ha estat membre de l'Assemblea en diverses legislatur­es, a més de formar part també de la Junta Directiva en diversos períodes. Per poder ajudar a les noves generacion­s en la seva introducci­ó a l'arbitratge, el col•legiat català va escriure juntament amb Rafael Godoy i Susana Rodríguez el llibre `Manual de Arbitraje'. La seva trajectòri­a i tasca dins el col•lectiu arbitral el van portar a guanyar l'any 2010 el premi Diego León, que atorga la Federació Catalana de Voleibol.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain