Sport

Catalunya puja a l'esglaó més alt del podi al Campionat d'Espanya de combinades

-

Catalunya va aconseguir pujar a l'esglaó més alt del podi al Campionat d'Espanya de proves combinades de federacion­s, a la localitat d'Alhama de Múrcia. Un triomf històric, ja que és el primer or català en una competició que es disputen, per primera vegada, de manera conjunta les proves femenines i masculines.

I ho va aconseguir amb un altre fet notable. Els i les sis atletes presents al campionat van aconseguir marca personal. Pol Ferrer, Eloi Santafé, Guillem Font, Ivet Rovira, Irene Clemente i Zuzanna Bednarek, prova del gran moment que viuen i de l'empenta que van posar en aquest campionat. A més a més, Ferrer va obtenir un nou rècord de Catalunya sub 23 amb 7.671 punts i la mínima de l'Europeu sub 23. L'heptatló femení també ens va deixar les marques personals de les seves participan­ts. D'una banda, Ivet Rovira, del GEiEG, que va acabar en cinquena posició amb 4.931 punts. Rovira va acabar quarta als 800 m amb 2:20:20 i sisena als 200 mll amb 25.96. D'altra banda, Irene Clemente, del Cornellà Atlètic, va acabar setena amb 4.786 punts, aconseguin­t el segon lloc a l'alçada amb 1.76 m.

Tampoc ens podem oblidar dels més joves. A l'heptatló sub 18, Zuzanna Bednarek va aconseguir una meritòria tercera plaça amb 4.358 punts. Mentre que al decatló sub 18, Guillem Font va aconseguir el segon lloc amb un tros de marca, 6.139 punts. Tots dos van aconseguir el seu millor registre. Catalunya aconseguei­x la victòria conjunta per primera vegada a la seva història, d'ençà que es disputa així aquesta competició, iniciant-se el 2010. Prèviament, s'havien assolit primers llocs en categoria masculina i femenina, però mai en ambdues proves al mateix temps. Una nova fita per federacion­s demostrant, un cop més, l'alt nivell català dins de l'estat.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain