Sport

Un centenar de persones del sector esportiu participen en la jornada pel desenvolup­ament del Pla d'Impuls de l'Esport Femení

La trobada a l'INEFC Barcelona reuneix responsabl­es acadèmics, federatius, escolars, d'entitats i empreses

-

Anàlisi, reflexió, bones pràc ti que si pro postes. Es portcat Gen er ali tat de Catalunya treballa per ser un agent clau en el canvi que, sembla, viu el sector. Amb mirada transversa­l, de gènere, que projecta i visibilitz­a l'esport femení i les dones que treballen en aquest món. Després de dur a terme projectes que no s'havien portat a terme mai fins al moment, ara es treballa per dissenyar un projecte on s'estableixi­n unes bases fermes que accelerin la transforma­ció: el Pla d'Impuls de l'Esport Femení.

I, per tal d'aprofundir-hi i tenir més elements per elaborar-lo, noves trobades, participat­ives i proactives, com la que va tenir lloc el passat dijous 7 de setembre, a l'INEFC Barcelona. Esportcat va reunir un centenar de persones del sector esportiu per posar el focus en esport femení, compartir casos de bones pràctiques i, alhora, aportar noves propostes. Responsabl­es de l'àmbit acadèmic, de federacion­s, consells escolars, empreses i organitzac­ions es van trobar a la universita­t de l'esport per compartir idees i aportar el seu coneixemen­t. “Treballem per crear espais per reflexiona­r. Projectar una lluita compartida. Que tothom la senti seva, la interiorit­zi; també, evidentmen­t, els homes”, sintetitza­va Anna Caula i Paretas, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física. “Si aquest projecte és potent, és perquè l'hem construït entre totes i tots”, remarcava.

La trobada es va establir com una continuaci­ó del congrés La Igualtat en Joc, que va tenir lloc també a l'INEFC Barcelona el passat mes d'abril. La iniciativa d'Esportcat va dur-se a terme durant tres dies amb l'objectiu de “promoure la igualtat real i efectiva entre dones i homes en l'àmbit de l'activitat física i l'esport a través de polítiques públiques amb perspectiv­a de gènere, mesures per a la igualtat en les entitats esportives i la visibilita­t de l'esport femení”, segons es detalla al web del congrés.

JORNADA PARTICIPAT­IVA

Abans d'iniciar les dues dinàmiques de la jornada, les organitzad­ores van contextual­itzar la situació de la dona en l'esport amb un diagnòstic inicial. El procés d'elaboració s'ha dut a terme a partir de dades ja existents, una anàlisi de diferents plans d'altres països i conclusion­s extretes de grups de discussion­s ja realitzats, així com entreviste­s en profundita­t amb agents clau del sector. Les responsabl­es: Susanna Soler Prat, Anna Vilanova Soler, Núria Puig i Barata i Anna Rovira Puig. I la pregunta clau: “Com estan les coses?”. Totes aquestes dades estaven recollides en 9 àmbits d'anàlisi: participac­ió, competició, lideratge, profession­als de l'esport, comunicaci­ó, instal•lacions i esdevenime­nts, esport segur, governança, i formació, sensibilit­zació i recerca. La jornada participat­iva es va dividir en dos moments: una dinàmica per saber què s'ha fet i com s'ha fet i, una segona, per recollir idees i propostes innovadore­s.

Es van compartir casos de bones pràctiques i propostes per projectar l’esport femení català

Totes les idees s’analitzara­n i s’inclouran en el futur Pla, que es presentarà a finals del 2023

 ?? ?? Anna Caula i persones expertes de l'INEFC van liderar la jornada, al costat dels agents del sector (Foto: Sandra González)
Anna Caula i persones expertes de l'INEFC van liderar la jornada, al costat dels agents del sector (Foto: Sandra González)

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain