Sport

TORNA EL TOTESPORT, L’APOSTA D’ESPORTCAT PER ACOSTAR L’ESPORT I ELS REFERENTS FEMENINS ALS MÉS PETITS

Després de l’èxit de l’any passat, l’espai lúdic esportiu vol consolidar-se a l’INEF Barcelona oferint més espais i més activitats

-

Promoure l’esport femení, incentivan­t, alhora, els bons hàbits de la població infantil i jove. Dos dels principals objectius d’EsportcatG­eneralitat de Catalunya que conflueixe­n en un sol esdevenime­nt. Això és ‘Totesport. Entre totes, JOC!’, l’espai lúdic esportiu que viurà la segona edició del 2 al 5 de gener a l’INEFC de Barcelona. Accions diferents, amb llenguatge­s i recursos adaptats al públic objectiu, i sempre pensant en canviar imaginaris i trencar estereotip­s. Això és la legislatur­a de l’esport femení, un repte de tot el Govern per donar visibilita­t a les dones en l’esport i generar-ne referents. Actes rellevants com ‘Entre totes, tot’, a Tarragona, amb 4.000 persones empoderant aquest àmbit; el congrés ‘La igualtat en joc’, celebrat amb èxit a l’Inefc, o l’exposició ‘Jugo com una nena’, al Palau Robert, que l’estiu passat van veure més de 51.000 persones per reivindica­r l’esport femení i obrir noves mirades, son alguns exemples d’aquest compromís per la igualtat d’oportunita­ts en l’esport.

Ara, torna amb força a l’INEFC l’espai Totesport, després de reunir l’any passat 10.000 persones, nens i nenes amb les seves famílies. Un certamen que dona a conèixer noves discipline­s i fomenta la pràctica de l’esport a través d’una nova mirada de la mà de les esportiste­s referents del país.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, destaca que “ens trobem en la legislatur­a de l’esport femení i amb el Totesport volem visualitza­r-lo, que tothom el conegui, especialme­nt els més petits”. “Tindran molts racons per descobrir i practicar esports diferents gràcies a dones esportiste­s i referents del país que seran les protagonis­tes”, afegeix.

La Secretaria General de l’Activitat Física i l’Esport lidera un espai que vol continuar creixent i consolidar-se “per ajudar a fer visible l’esport femení, generar noves mirades i crear noves ídols”, subratllat la secretària gene

ANNA CAULA Promovem un espai que vol continuar creixent, fer visible l’esport femení i generar noves mirades

ral, per qui l’activitat mostrarà que “Catalunya és un país molt ric en modalitats esportives, que hem de projectar”. Alhora posa en relleu el paper dels “clubs, que són el secret de l’èxit del sistema esportiu del país”.

LES AMBAIXADOR­ES, UNES REFERENTS

Les ambaixador­es de la segona edició de l’espai lúdic esportiu tornen a ser d’alt nivell: Laura Heredia, atleta de pentatló amb plaça per als Jocs Olímpics de París 2024; Lorena Medina, gimnasta, campiona de Catalunya absoluta i quarta classifica­da a la Copa del Món 2023; Anna Cruz, basquetbol­ista jugadora del Barça CBS, or a l’Europeu de 2019 i primera jugadora catalana en ser campiona de la lliga nord-americana WNBA, i Irene González, waterpolis­ta de la Divisió d’Honor femenina amb el CN Sabadell i olímpica a Tòquio 2020.

Heredia explica que “formar part del projecte és un orgull i una oportunita­t per donar a conèixer el pentatló entre els nens i nenes”, mentre que Irene González assegura que “Totesport ens permetrà donar a conèixer un esport que encara és molt desconegut. Serà un gran aparador en què podrem estar al costat d’infants i joves i despertar-los la curiositat”. Per la seva part, Lorena Medina reconeix que “la gimnàstica permet adquirir valors com la perseveran­ça i l’esforç i ens ensenya que cal lluitar per allò que volem. Poder-ho explicar als nens i nenes de manera directa és un privilegi”. Finalment, Anna Cruz apunta la “importànci­a de donar a conèixer noves referents i fer visible l’esport femení més enllà dels èxits actuals. Hem vingut per quedar-nos i hem de persistir perquè es continuï parlant i donant cobertura a l’esport femení”. Les entrades són gratuïtes i es poden descarrega­r a través de la pàgina web entretotes­joc.cat. Tota la informació es pot consultar a la pàgina web o bé als perfils de les xarxes socials (@entretotes­joc).

 ?? ?? Presentaci­ó del Totesport, amb les quatre esportiste­s ambaixador­es
Presentaci­ó del Totesport, amb les quatre esportiste­s ambaixador­es
 ?? ?? El certamen fomenta la pràctica de l’esport de la mà de les esportiste­s referents del país
El certamen fomenta la pràctica de l’esport de la mà de les esportiste­s referents del país
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain