Sport

ESPORTCAT PROMOU LA CREACIÓ DE LA PRIMERA CURSA FEMENINA PER ETAPES DE LA VOLTA A CATALUNYA

La prova, que es celebrarà al juny, és una aposta més en la legislatur­a de l’esport femení i per empoderar la dona en el ciclisme

-

Que aquesta és la legislatur­a de l’esport femení ha quedat palès amb actes reivindica­tius com ‘Entre totes, tot’, a Tarragona; el congrés ‘La igualtat en joc’ i la creació de l’espai lúdic esportiu ‘Totesport’, a l’INEFC; l’exposició ‘Jugo com una nena’, al Palau Robert; la creació del còmic manga ‘No tinc nom’ i diversos projectes de visibilitz­ació com el llibre ‘Superheroï­nes’, 10 contes amb referents femenines escrit per 10 periodiste­s, o el programa de televisió ‘Una de les nostres’. Un pas més en aquest compromís és l’impuls de la cursa femenina per etapes de la Volta a Catalunya.

Amb el suport d’Esportcat, la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva organitzar­à, del 7 al 9 de juny del 2024, la primera edició de la Volta a Catalunya en la seva versió femenina, prova per etapes de tres dies que agafa el relleu de la reVolta, després de quatre edicions celebrades com a prova

CONSELLERA VILAGRÀ

És un pas més cap a un esport amb igualtat d’oportunita­ts per a tothom

DIVERSOS EQUIPS UCI WOMEN’S WORLD TOUR HAN MOSTRAT LA VOLUNTAT DE PARTICIPAR EN LA PROVA

d’un sol dia.

La consellera de la Presidènci­a, Laura Vilagrà Pons, ha qualificat la pujada de categoria d’aquesta cita com una “gran notícia per al ciclisme català i per a l’esport femení”, i ha subratllat que amb el suport econòmic de la Generalita­t de Catalunya “demostrem amb fets que aquesta és la legislatur­a de l’esport femení. És una oportunita­t enorme per transmetre a la societat l’empoderame­nt de la dona en el ciclisme femení” i per fer un pas més cap a un esport “amb més igualtat d’oportunita­ts per a tothom”.

La cursa tindrà tres etapes molt variades amb presència a bona part del territori català. Ubicada al calendari en un lloc ideal per a fer l’assalt a curses com el Giro Donne o el Tour de France Femmes, la Volta a Catalunya pot atraure a magnífique­s ciclistes gràcies a un recorregut divers amb important presència de muntanya. A més, tindrà categoria UCI 2.1, fet que permet la participac­ió de fins a set equips UCI Women’s World Tour -els millors equips del món-, i equips UCI Women’s Continenta­l Teams -de la segona categoria-, així com també equips nacionals, com el català Massi-Tactic. De fet, diversos equips UCI Women’s World Tour ja han confirmat la seva voluntat de participar en la prova, que ja està publicada al calendari UCI per a la temporada 2024.

“Fem un pas més endavant amb la nostra prova femenina i ens fa moltíssima il•lusió passar a ser de tres etapes. La cursa ha despertat molt interès entre els equips, ja que només amb la publicació al calendari 2024 molts ja han volgut contactar amb nosaltres per participar-hi”, subratlla el president de la Volta Ciclista a Catalunya A.E., Rubèn Peris.

UN GRAN ESPECTACLE

Per la seva part, la responsabl­e esportiva de la cursa i membre de la junta directiva de l’entitat, Patrícia Ortega, ha assegurat que “Catalunya també serà referent en ciclisme femení. Ben segur que serà tot un espectacle poder veure un gran pilot femení amb algunes de les millors ciclistes disputant la Volta pel nostre ric territori. Encara estem treballant en el recorregut i la participac­ió dels equips, però segur que no deixarà indiferent a ningú. Gaudirem de grans recorregut­s, d’equips i corredores d’arreu del món“.

 ?? ?? El Govern dona ple suport a la primera cursa femenina per etapes de la Volta a Catalunya (Albert Surrà)
El Govern dona ple suport a la primera cursa femenina per etapes de la Volta a Catalunya (Albert Surrà)
 ?? ?? Diversos equips UCI Women’s World Tour ja han confirmat la seva voluntat de participar en la prova (Volta)
Diversos equips UCI Women’s World Tour ja han confirmat la seva voluntat de participar en la prova (Volta)
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain