Sport

Thierno Diallo: “2023 ha estat el meu any”

-

Bronze a la final de paral·leles de l’Europeu de gimnàstica artística d’Antalya, bronze a la Copa del Món de Tel-Aviv, campió d’Espanya absolut, classifica­t per a la final all around del Campionat del Món d’Anvers, classifica­t amb l’equip masculí per als Jocs Olímpics de París... el 2023 de Thierno Diallo (Conakry, 2000) ha estat replet d’èxits individual­s i col·lectius que l’han consagrat com un dels millors gimnastes catalans del moment. El camí per arribar fins aquí no ha estat fàcil i el gimnasta del CG Egiba n’és conscient, motiu pel qual no vol deixar d’assaborir el present sense perdre de vista l’ambiciós futur que té per al davant.

La pregunta és clara: ha estat el 2023 el teu millor any?

Totalment, ha sigut un any increïble. Abans de començar la temporada sempre planteges uns objectius i aquests s’han complert per sobre de les expectativ­es que jo tenia. Crec que el que ha passat és que aquest any he confiat més en mi i a mesura que anava transcorre­nt l’any m’he adonat que veritablem­ent podia seguir confiant en mi.

Confiar en un mateix: que senzill sembla dir-ho i que complicat és portar-ho a la pràctica...

Així és, a mi m’ha costat molts anys això perquè quan competeixe­s no és tan fàcil. Jo per això estic molt agraït a tot el treball psicològic que m’ha acompanyat al meu darrere.

Un dels grans èxits del teu any és la classifica­ció de l’equip masculí de gimnàstica artística per als Jocs Olímpics de París 2024?

Això va ser una satisfacci­ó molt gran, ja que era l’objectiu principal i tots vam intentar donar el màxim de nosaltres mateixos. Certament, però, no va tenir un sabor tan dolç com al 2019, on també era un mundial classifica­tori per als JJOO de Tokio. Aleshores va ser espectacul­ar perquè no teníem un equip de tant nivell com el d’ara i vam aconseguir classifica­r-nos per a la final d’equips del mundial, així que ara ens ha quedat una mica l’espina.

El més paradoxal del teu cas és que topes amb la gimnàstica gairebé de rebot a través d’un programa de captació de talents de l’Ajuntament de Manresa...

Sí, sí (riu). Era un període en el qual jo no feia cap esport. Sí que abans havia jugat a futbol, però ni m’agradava ni m’apassionav­a. I de casualitat vam fer una excursió amb l’escola al gimnàs i allà em va veure el Xavi Casimiro que va veure en mi que tenia aptituds.

Tu vas arribar a la capital del Bages amb cinc anys de Guinea-Conakry...

Sí, el meu pare va estudiar a Bèlgica per a buscar una vida millor i quan va tenir l’oportunita­t va ens va portar a la meva família a Manresa, que ja coneixien d’altres amics que hi vivien aquí. I des de llavors que sempre m’he sentit molt integrat.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain