Sport

NIKOLA GRBIC I GIOVANNI GUIDETTI CONFIRMATS PEL CONGRÉS INTERNACIO­NAL DE VOLEIBOL DE LA FCVB

El congrés es celebrarà el 7 i 8 de setembre a l’Hotel Catalonia Ramblas

-

tercera edició del Congrés Internacio­nal de Voleibol de la Federació Catalana ja té caps de cartell en l’apartat d’entrenador­s. Els internacio­nals i reconeg udíssims Nikola Grbic i Giovanni Guidetti han confirmat la seva presència per aquest esdevenime­nt, fet que eleva la formació dels entrenador­s al màxim nivell mundial. Un cartell de luxe que anirà coneixent la resta d’assistents en totes les discipline­s al llarg dels propers mesos.

Set campionats turcs, sis copes turques, una supercopa italiana, quatre supercopes turques, sis Champions League, quatre campionats mundials de clubs, cinc medalles a Campionats d’Europa amb Alemanya, Turquia, Holanda i Sèrbia i multitud de medalles a la VNL, són el resum d’alguns dels títols aconseguit­s per l’incombusti­ble Giovanni Guidetti. El seu currículum de títols demostra el talent d’aquest entrenador italià que ha passat per diferents seleccions nacionals femenines (Alemanya, Països Baixos, Turquia) i que actualment defensa la bandera de Sèrbia, amb qui va quedar segon classifica­t a l’Eurovolley de l’any passat.

Guidetti, a més, és el primer entrenador del VakifBank d’Istambul des del 2008, amb qui ha aconseguit tots els títols possibles nacionals i internacio­La nals: lligues, copes, supercopes i també guanyar en dues ocasions el Campionat del Món de Clubs, quatre vegades la Champions League i una Challenge Cup, són els títols més destacats, ja que també s’han de sumar les medalles de plata i bronze en els diferents campionats. L’altre mestre que estarà a Barcelona i que ja va anunciar la Federació Catalana de Voleibol és Nikola Grbic. Amb 25 d’anys d’experiènci­a com a jugador profession­al i una medalla d’or en uns Jocs Olímpics, el serbi ha aconseguit com a jugador arribar a la Champions League amb tres equips diferents i l’ha guanyat dues vegades amb equips italians.

La seva trajectòri­a com a entrenador comença a Itàlia el 2014 a les files del Sir Safety Perugia y poc després es nomenat selecciona­dor serbi. L’any 2016 assoleix el primer títol de la història del voleibol a Sèrbia amb una Lliga Mundial. Actualment, és l’entrenador del Zaksa K dzierzyn-Ko le polonès amb qui va assolir el títol de campió de la Champions League en 2021 i selecciona­dor de Polònia des de 2022, amb qui ha obtingut el títol de campió de la Volley Nations League. Grbic també suma molts altres títols entre els equips italians als quals ha entrenat.

Els dos entrenador­s obren un cartell de luxe pel Congrés Internacio­nal de Voleibol que es celebrarà el cap de setmana del 7 i 8 de setembre a Barcelona. La Federació Catalana de Voleibol ja treballa en altres entrenador­s de renom mundial i també en els ponents que han de fer d’aquesta trobada del voleibol mundial un esdevenime­nt multidisci­plinari amb presència d’àrbitres reconeguts internacio­nalment, i també amb formacions per a directius, així com la presència de ponents femenines que donin valor al projecte Vòlei Dona, i la importànci­a d’aquesta en tots els rols i aspectes del voleibol i l’esport actual.

 ?? ?? Nikola Grbic, celebrant amb la selecció de Polònia (2023, CEV) i Giovanni Guidetti, celebrant un punt de Sèrbia (2023, CEV)
Nikola Grbic, celebrant amb la selecció de Polònia (2023, CEV) i Giovanni Guidetti, celebrant un punt de Sèrbia (2023, CEV)
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain