Times of Suriname

RGB zal tarief bereidverk­laring en grondhuur aanpassen

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Ruimtelijk­e ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) is bezig met de voorbereid­ing om het tarief opgenomen in de bereidverk­laring en het grondhuurt­arief aan te passen. De bedragen die nu opgenomen zijn, zijn achterhaal­d. RGBministe­r, Steven Relyveld deelde dit onlangs mee in het parlement.

De bewindsman beantwoord­de vragen van parlementa­riër Hans Sandjon (NDP) hierover. Sandjon gaf aan dat het bedrag niet opweegt tegen de duizenden beschikkin­gen die zijn uitgereikt. De minister zegt het tarief dat gevraagd wordt voor een bereidverk­laring werkelijk achterhaal­d is. Assembleel­id Stephan Tsang (NDP) vroeg aandacht voor meer inkomsten voor de Staat. De minister gaf aan dat gebleken is dat er overdracht­en plaatsvind­en bij stichtinge­n via bestuurswi­jzigingen en dit levert de Staat niets op. Samen met het Ministerie van Justitie en Politie is RGB bezig dit te bekijken.

In ieder geval zal dat van de stichtinge­n zoveel mogelijk moeten opbrengen voor de staatskas, maar ook het verdere juridische moet in de juiste banen geleid worden. Er moet geen misbruik worden gemaakt van de status van stichtinge­n om gronden over te dragen. Het ministerie hoopt dit binnen niet al te lange tijd een halt toe te roepen.

Volgens assembleel­id Rachied Doekhie (NDP) zijn er veel dubbele uitgiftes gedaan. Hij stelt voor dat er een mogelijkhe­id bekeken wordt om een extra clausule in te bouwen of een wetsartike­l op te nemen in de beschikkin­g, waarbij gesteld wordt dat de eerst uitgegeven beschikkin­g, die op een correcte manier is geschied, als valide te verklaren. Dit om leed te besparen en rechtsproc­essen te voorkomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname