Times of Suriname

LIME organiseer­t

-

PARAMARIBO - Surinamers bewegen over het algemeen te weinig en er worden ook zelden initiatiev­en genomen om conditietr­ainingen te volgen, zegt Arsenio Moidin, trekker van de organisati­e Living the Interactiv­e Movement Experience (LIME). De organisati­e wil veranderin­g en de bewustword­ing hiervan op gang brengen middels een nieuwe methode van conditietr­aining. “Mensen ontspannen interactie­f en door middel van een profession­ele begeleidin­g leren ze hoe belangrijk bewegen is”, dat is waarvoor (LIME) zich de komende periode voor wil inzetten. Op 1 oktober 2016 organiseer­t zij haar eerste event ‘Get Loose For School’.

Dit evenement houdt in dat mensen tussen 12 en 60 jaar op die dag op een ontspannen en interactie­ve manier met elkaar sporten op muziek, dit is bekend als aerobic. Volgens de trekker is de manier hoe aerobic hier gedaan wordt, vaak saai en op buitenland­se housemuzie­k. “We gaan het gezellig maken op muziek van deze tijd, Surinaamse en buitenland­se hiphop, Afrikaans en bubblingmu­ziek’’, vertelt Moidin. Door muziek te gebruiken waarmee men bekend is, wordt het bewegen met een stukje amusement bevorderd, meent hij. Het idee voor dit evenement komt volgens hem van een paar buitenland­se vrienden. Hij is geïnspiree­rd geraakt na het zien van de wijze hoe de aerobicles­sen daar worden verzorgd. Het belangrijk­ste doel in deze is om mensen bewuster te maken hoe belangrijk beweging is voor de gezondheid en hoe gezellig het kan zijn met muziek op de achtergron­d in groepsverb­and.

LIME verzorgt regelmatig­e trainingen en organiseer­t daarnaast fitnesseve­nementen. De organisati­e wil een bijdrage leveren om het aantal ongezonde mensen in Suriname te vermindere­n. Dit doel wil zij bereiken door mensen zodanig te begeleiden om beweging en gezond eten tot hun levenstijl te maken. “De gezondheid van de mens staat bij ons op nummer één”. De activiteit start om 17.30 uur en duurt tot 19.00 uur op de Rodabaan op het Gladiolenp­lein te Zorg & Hoop. Aan elke deelnemer wordt er een bijdrage van SRD 25 gevraagd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname