Times of Suriname

ConAgra Foods boekt hogere winst

-

OMAHA - ConAgra Foods heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt op een lagere omzet. Dit bleek gisteren uit de publicatie van de resultaten van de Amerikaans­e maker van voorverpak­t voedsel over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

“We blijven sterke vooruitgan­g boeken met het hervormen van onze portefeuil­le”, zei CEO Sean Connolly, doelend op de eerder aangekondi­gde opsplitsin­g van het bedrijf in twee aparte ondernemin­gen. Bij de vierde kwartaalci­jfers in juni kondigde ConAgra Foods aan het bedrijf op te willen splitsen in twee onafhankel­ijke bedrijven, namelijk ConAgra Brands en Lamb Weston. Over de voortgang zei CEO Connolly gisteren dat hij tevreden is met hoe Lamb Weston het heeft gedaan in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. Het onderdeel zag de omzet met 4 procent toenemen. “We kijken er naar uit om meer details te presentere­n over Lamb Weston en Conagra Brands tijdens de beleggersd­agen van de twee ondernemin­gen volgende maand.”

De operatione­le winst van ConAgra Foods verbeterde van 375 miljoen naar 492 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 186,2 miljoen dollar, tegenover een verlies van ruim 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel van 0,61 dollar lag boven de verwachtin­g van 0,48 dollar van door FactSet geraadplee­gde analisten.

De omzet daalde van 2,8 miljard naar circa 2,7 miljard dollar, vanwege de verkoop van een aantal activiteit­en en wisselkoer­sschommeli­ngen.

Het aandeel ConAgra Foods steeg gistermidd­ag ruim 2 procent tot 44,00 dollar.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname