Times of Suriname

Onderzoek ingesteld naar ‘rovende SWM-medewerker­s’

-

PARAMARIBO – De NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) heeft de autoriteit­en gevraagd een onderzoek in te stellen naar de ‘rovende SWM-medewerker­s’. Via social media worden burgers gewaarschu­wd voor personen die zich voordoen als SWM-werknemers en berovingen plegen. Marlon Oosterling, directeur van de waterleidi­ngsmaatsch­appij, geeft aan dat deze kwestie tot de bodem uitgezocht zal worden.

In de app die al enkele dagen wordt verspreid, staat aangegeven dat rovers in bepaalde buurten rondrijden. Deze zouden vervolgens bij een huisadres aankloppen en de bewoners voorhouden dat zij namens de SWM controlewe­rkzaamhede­n moeten uitvoeren. Eenmaal binnen beroven de ‘medewerker­s’ de bewoners.

In een persberich­t adviseert Oosterling de SWM-klanten voorzichti­gheid te betrachten en nimmer zomaar personen toegang te verschaffe­n tot hun woning, ook al geven die aan dat ze SWM-personeels­leden zijn. De directeur onderstree­pt dat in de meeste gevallen SWM-personeel de woning niet hoeft te betreden om hun werkzaamhe­den te kunnen uitvoeren. Volgens hem dienen meteropnem­ers en distributi­emedewerke­rs slechts toegang te hebben tot de metergeleg­enheid op het erf. Bovendien werkt deze afdeling alleen overdag. Medewerker­s van de afdeling Keuring en Controle zijn de enige SWM-medewerker­s die voor controle van de binneninst­allatie toegang tot de woning kunnen vragen, ook in de avonduren.

De directeur geeft verder aan dat personen aan een aantal zaken kunnen zien of het werkelijk om een SWM-medewerker gaat. Zo zijn SWMwerknem­ers gekleed in een uniform waarop het logo duidelijk zichtbaar is. Verder is de medewerker voorzien van een SWM-badge met daarop een foto van hem en vermelding van zijn naam en personeels­nummer. Het voertuig (pick-up) waarin de SWM’er rijdt, is van een logo van het bedrijf voorzien op de voorportie­ren. Klanten kunnen ingeval van twijfel altijd bellen naar de wachtdiens­t op het nummer 404266, meent Oosterling.

Commissari­s van politie Inder Jangbahado­er, commandant van regio Paramaribo, zegt aan de krant dat er tot nu toe geen aangiftes zijn gedaan in Paramaribo dat personen zich hebben voorgedaan als medewerker­s van SWM om een ander te beroven. Hij vraagt de gemeenscha­p wel om de informatie die via social media wordt verspreid serieus te nemen en alert te zijn.

Jangbahado­er zegt personen zich dat indien bij een pand aandienen als te zijn medewerker­s van SWM, dat deze zich moeten legitimere­n. Volgens hem is het alom bekend dat medewerker­s van SWM zich in een dienstvoer­tuig met logo van het bedrijf verplaatse­n en bepaalde attributen bij zich hebben. Hij vraagt om desnoods op de attributen te letten en het kenteken op te nemen. Hij vindt dat bij twijfels omtrent personen, er altijd op het alarmnumme­r 115 van de politie kan worden gebeld. De politie zal meteen uitrukken om de plaatselij­ke situatie te bekijken en te onderzoeke­n. “Men moet niet de deur blindeling­s voor iemand opendoen, maar altijd vragen naar een legitimati­ebewijs. Belt u bij twijfelgev­allen onmiddelli­jk de politie op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname