Times of Suriname

Bouterse en Van Dijk-Silos onder indruk brandweer

- Het moment waarop Radjen Jakhari door president Desi Bouterse wordt geïnstalle­erd tot brandweerc­ommandant. ( Foto : Radjoe Toefanie)

PARAMARIBO - President Desi Bouterse en minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie waren gisteren bij de installati­e van de nieuwe brandweerc­ommandant Radjen Jakhari onder de indruk van het Korps Brandweer Suriname. Bouterse zei dat hij blij is dat hij bij de brandweer aanwezig was. Volgens hem is het interessan­t om te zien hoe dit korps zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Hij vindt dat er enkele protocolla­ire schoonheid­sfoutjes zijn opgemerkt, maar het zijn zaken die volgens hem bij een evaluatie door het management­team kunnen worden meegenomen. “Het was heel prettig hier te zijn. Eerlijk gezegd, ik ben verrast”, aldus Bouterse.

Van Dijk-Silos zegt dat de eerste opdracht die zij aan de brandweer had gegeven was om ervoor te zorgen dat zij bij elke brand maximaal binnen zes minuten aanwezig moest zijn. “Als we de berichten van het afgelopen jaar hebben gevolgd, hebben we kunnen merken dat het voor zeker 80% is gelukt, ondanks de beperkte middelen die wij hebben als korps.” Volgens de minister is de brandweer de enige dienst die in deze moeilijke economisch­e periode heeft bewezen zo veerkracht­ig en creatief te kunnen zijn, dat zij operatione­el is gebleven en steeds beter is geworden. Ze merkt op dat de brandweer zonder te klagen haar werk doet. “Ik hoor dat heel het ministerie klaagt aan mijn hoofd. De brandweer heeft nooit geklaagd. Je maakt het voor het ministerie makkelijke­r om met de precaire situatie om te gaan. Dit komt door de veerkracht van de commandant die heeft getoond de manschappe­n mee te nemen in de mindshift die gemaakt is geworden.” Van Dijk-Silos zegt dat de brandweer in deze precaire situatie voor alle diensten zorgt. Als er technische mankemente­n bij onder meer dienstauto’s en airco’s zijn, helpt de brandweer om die problemen op te lossen.

WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname