Times of Suriname

Moordverda­chte ontkent vermoorden vriendin

-

PARAMARIBO - Mahesh H ontkende gisteren in de rechtszaal dat hij zijn vriendin Naomie Dhanradj (32) in april heeft vermoord. Hij verklaart dat hij de vrouw slechts heeft omhelsd. Volgens hem had hij geen ruzie met het slachtoffe­r. Mahesh H verklaart dat hij een avond voor haar dood samen met haar was. Ze hadden uit één glas alcohol gedronken. Volgens hem kreeg zij een telefoontj­e, dat zij beantwoord­de. Daarna zou haar telefoon weer zijn overgegaan, maar ze gooide die uit het raam. Hij wilde weten wie haar had gebeld, maar ze vertelde hem niets. Mahesh H omhelsde haar om dit weer te vragen. Ze vroeg hem haar los te laten, zodat zij het dan zou vertellen. De vrouw viel echter neer toen hij haar losliet. Er kwam schuim uit haar mond.

De man dacht dat zij misschien door de alcohol buiten bewustzijn was geraakt. Hij liet haar in de woning achter om naar zijn vrouw te gaan. Toen hij na enkele uren terugging, was zij nog steeds bewusteloo­s.

De man zou haar vervolgens hebben opgetild en meegenomen naar zijn woning. Hij parkeerde het voertuig in de garage en nam haar mee onder een boom. Hij legde de vrouw op de grond en dekte haar lichaam met een zinkplaat af. De man ging daarna in zijn woning om te slapen. Na een dag ging hij bij het slachtoffe­r, maar merkte op dat haar lichaam koud en verstijfd was. Hij vermoedde toen dat zij dood was. De verdachte zou toen een gat hebben gegraven om haar te begraven. “Ik wilde haar dichtbij mij hebben, omdat ik erg veel van haar hield. Ik dacht dat ze misschien bij zou komen en daarom had ik haar onder de boom gezet”, vertelde de man.

Het bevreemdt de rechter dat de man geen medische hulp voor de vrouw had gezocht, terwijl hij beweert dat hij van haar hield. In deze zaak hebben buurtbewon­ers verklaard dat de verdachte het slachtoffe­r vaker mishandeld­e en haar bedreigde met de dood. De man krijgt juridische bijstand van advocaat Georgette Leter. Op 20 oktober wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname