Times of Suriname

Wenger blijft bij Arsenal

-

VOETBAL - Het contract van Arsène Wenger bij Arsenal loopt in de zomer van volgend jaar af, wat tot veel speculatie in Engeland leidt. De Franse trainer wordt sterk in verband gebracht met het bondscoach­schap bij the Three Lions, maar Robert Pirès denkt niet dat Wenger daar aan de slag gaat. Hij verwacht dat zijn landgenoot gewoon bij Arsenal blijft. Na het ontslag van Sam Allardyce werd Wenger genoemd als opvolger. De coach van the Gunners, die onlangs zijn twintigjar­ig jubileum vierde bij de club, zei niets uit te sluiten. Desondanks denkt Pirès niet dat Wenger aan de slag gaat bij de FA. “Het klopt dat de Engelse bond hem wil hebben, maar ik denk dat hij blijft”, zegt de oud-middenveld­er die tussen 2000 en 2006 voor Arsenal speelde. “Het is slechts mijn mening, maar ik zeg dit omdat hij nog te graag iedere dag op het veld staat. Als je bondscoach bent, is het heel anders. Daarom denk ik dat hij bij Arsenal blijft, omdat hij iedere ochtend het veld op wil.”

Wél denkt Pirès dat Wenger de gedroomde kandidaat is voor Engeland. “Hij zou de ideale kandidaat zijn voor dit team omdat ze energie en stabilitei­t nodig hebben, zeker om de geloofwaar­digheid terug te krijgen. Na wat er is gebeurd, is Engeland niet meer geloofwaar­dig”, vertelt Pirès. “Wenger is een geweldige coach, beheerst de taal uitstekend, heeft persoonlij­kheid, dus ja, de perfecte kandidaat. Maar ik ken Arsène, hij heeft veel opgebouwd bij zijn club. Ik denk dat het voor hem het beste zou zijn als hij doorgaat bij Arsenal.”

(VZ)

 ??  ?? Danny Blind, de bondscoach van Nederland waarschuwt zijn spelers voor Wit-Rusland. Oranje komt vandaag in actie tegen de Wit-Russen in het kader van het WK-kwalificat­ietoernooi. (Foto: Xinhua)
Danny Blind, de bondscoach van Nederland waarschuwt zijn spelers voor Wit-Rusland. Oranje komt vandaag in actie tegen de Wit-Russen in het kader van het WK-kwalificat­ietoernooi. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname