Times of Suriname

Bertens staat voor rentree bij WTA-toernooi

-

TENNIS - Kiki Bertens mikt op een rentree bij het WTAtoernoo­i in het Oostenrijk­se Linz dat maandag van start gaat. De 24-jarige Wateringse nam bijna een maand rust nadat uit medische en fysieke tests bleek dat ze oververmoe­id was. Ze meldde zich af voor de WTA-toernooien in Wuhan en Peking.

Bertens is nu onderweg naar Linz en tevens staat haar naam op de spelerslij­st van het hardcourtt­oernooi. Ze gaf eerder op haar website aan toe te werken naar de toernooien in Linz en Luxemburg. Bertens wil na een wisselvall­ig jaar het seizoen goed afsluiten. De tennisster begon uitstekend door in mei op het gravel in Neurenberg haar tweede WTA-titel in de wacht te slepen. Daarna volgde de stunt op Roland Garros, toen ze pas in de halve finales werd uitgeschak­eld door Serena Williams.

De huidige nummer 23 van de wereld hield wel een kuitblessu­re over aan haar vele partijen in Parijs, maar drong bij haar rentree op Wimbledon direct weer door tot de derde ronde. Ze bereikte vervolgens de finale op het gravel in Gstaad, waarin ze een tikkeltje verrassend verloor van de jonge Zwitserse Viktorija Golubic. Het bleek het begin van een reeks nederlagen. Bertens vloog er bij vijf toernooien op rij al in de eerste ronde uit, onder meer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en bij het US Open in New York. Bertens oogde niet meer zo fris en fit als eerder in het seizoen, waarna ze in overleg met haar coach Raemon Sluiter besloot een rustperiod­e in te lassen. Het WTA-toernooi in Linz duurt tot en met 16 oktober.

(NS)

 ??  ?? Kiki Bertens mikt op een rentree bij het WTA-toernooi in het Oostenrijk­se Linz dat maandag van start gaat. (Foto: NOS.nl)
Kiki Bertens mikt op een rentree bij het WTA-toernooi in het Oostenrijk­se Linz dat maandag van start gaat. (Foto: NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname