Times of Suriname

ECB kocht voor 11,5 miljard euro aan obligaties op

-

FRANKFURT - De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 11,5 miljard euro aan staatsobli­gaties opgekocht, minder dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die werden gepublicee­rd.

Door de aankopen in de week eindigend op 30 september steeg de teller op weekbasis met 11,5 miljard euro van 1.049,7 miljard naar 1.061,2 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank nog voor 15,4 miljard euro aan staatsobli­gaties op.

De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 193,9 miljard naar 194,3 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 20,7 miljard euro, flink meer dan de 20,3 miljard euro een week daarvoor.

Recent startte de centrale bank ook met de aankoop van bedrijfsob­ligaties. Afgelopen week kocht de ECB voor ongeveer 1,8 miljard euro aan bedrijfsob­ligaties op, waarmee de totale aankopen nu 29,7 miljard euro bedragen. Maandelijk­s wilde de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Dit was aanvankeli­jk 60 miljard, maar op 10 maart dit jaar maakte de centrale bank verschille­nde nieuwe maatregele­n bekend, waaronder een verhoging van de maandelijk­se aankopen.

De euro/dollar noteerde gisteren op 1,1199. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname