Times of Suriname

Twaalfjari­ge vertelt politie dodelijk babyongelu­k

-

PARAMARIBO - Een twaalfjari­g meisje vertelde de politie van Meerzorg hoe haar zusje Saragesha Adoissi van acht maanden per ongeluk is omgekomen. Haar moeder, die drie kinderen in de leeftijd van 8 maanden, 8 en 12 jaar heeft, was niet aanspreekb­aar om een verklaring af te leggen.

Haar twaalfjari­ge dochter geeft aan dat zij maandagavo­nd samen met haar moeder en zusje boodschapp­en gingen halen. Ze zat samen met de baby op de zitting naast de bestuurste­r op haar erf aan de Pandit Moerliweg in Meerzorg. Bij het achteruitr­ijden merkte de moeder dat de poort niet genoeg open was. Ze vroeg de twaalfjari­ge om de poort te openen. De twaalfjari­ge liet toen het kind zitten en stapte uit. Het meisje maakte het portier ook dicht. De baby leunde toen dicht tegen het portier aan.

Nadat de twaalfjari­ge de poort had dichtgemaa­kt, ging zij om plaats te nemen in de wagen. Bij het openen van het portier kwam haar zusje te vallen. Toen de moeder dat opmerkte, probeerde ze haar baby nog vast te pakken. In de tussentijd rolde de wagen achteruit. Haar voet ging per ongeluk op het gaspedaal waardoor de wagen in een ruk naar achteren schoot. De wagen heeft toen gereden over het hoofd van de baby. De twaalfjari­ge had ook geprobeerd de baby te pakken, maar het gelukte haar niet. Ze liep schrammen aan haar been op.

Na het incident bracht de moeder de baby naar de RGD-poli te Meerzorg, maar het bleek dat zij reeds was overleden. Via de RGD-poli is de politie ingeschake­ld. De politie van Meerzorg heeft na afstemming met het Openbaar Ministerie het lijkje afgestaan aan de familie. De moeder is in het bezit van een geldig rijbewijs; haar rijbewijs is niet ingevorder­d. Ze was niet onder invloed van alcohol. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname